Телекомунікаційна мережа громадського користування сьогодні

Короткий огляд комутованої телекомунікаційної мережі громадського користування сьогодні представлений на рис. 10.3. у вигляді спрощеної схеми регіональної або національної комутованої телекомунікаційної мережі громадського користування. Ця мережа має з'єднання з глобальною Інтернетом і телефонною мережею громадського користування (ТфОП). Мережа включає наземну мережу мобільного телефону (НСМТ), яка забезпечує бездротовий доступ стільникових абонентів і пов'язана з мережею ТфОП / ЦСІС на рівні транзитних станцій.

Користувачі Інтернету пов'язані з глобальним Інтернетом через свої комп'ютери і провайдерів послуг Інтернету. Мережі національного провайдера з'єднані, їх взаємодія поширюється на мережі провайдерів сусідніх країн, і ці мережі разом складають глобальний Інтернет. Малюнок показує два головних методу отримання доступу до Інтернету. Телефонна або мережу ЦСІС використовують набір номера для з'єднання наверх, а ADSL забезпечують постійний високошвидкісний доступ до послуг Інтернету.

На малюнку також показані деякі засоби доступу до телекомунікаційних мереж. Цифрова АТС (УАТС) з'єднана з місцевою станцією сполучної лінією, яка має пропускну спроможність 2,048 – Мбит / c або 30 одночасних дзвінків. Цей зв'язок називають інтерфейсом базової швидкості в разі ЦСІС. УАТС – виділена маленька станція, яка забезпечує телефонне обслуговування персоналу компанії. Аналогова УАТС використовує аналогові телефонні лінії, по одній для кожного з одночасних зовнішніх дзвінків. Кожна аналогова лінія (скручена пара проводів) обслуговує один телефонний дзвінок з сигналізацією.

Загальнокорпоративні обслуговування ВАТС в компанії може також бути здійснено без будь-яких інвестицій на обладнання з її боку, тобто, без фізичного оснащення УАТС. Оператори мережі забезпечують обслуговування від імені Centrex і для цього суспільну телефонну станцію запрограмують так, щоб вона вела себе як УАТС. Одна з абонентських ліній буде працювати як сполучна лінія від розподільного щита до найближчої АТС, а інші забезпечать групу користувачів скороченим викликом номери та іншими послугами УАТС.

Для передачі даних через аналогову мережу або цифрову мережу з аналоговим абонентським інтерфейсом абоненту потрібно модем. Якщо абонент має обслуговування ЦСІС, яке є повністю цифровим, то модем не потрібний і безперервна двонаправлена ​​передача цифрових сигналів зі швидкістю 64-або 128 – кбіт / c стає можливою за допомогою мережного термінала, який подбає про цифровий двонаправленої передачі по абонентській лінії.

 

Рис. 10.3. Короткий огляд телекомунікаційної мережі громадського користування.

 

Для активних користувачів Інтернет, які вимагають безперервного зв'язку або високих швидкостей передачі даних, послуги мережі з комутацією каналів дороги, тому що вартість комутації заснована на тривалості з'єднання, а вона в разі з'єднання з Інтернет буває досить високою. Привабливий метод доступу до Інтернету для цих типів користувачів – ADSL, які забезпечують швидкість передачі даних до декількох мегабіт в секунду при незмінній щомісячній оплаті. Пристрій DSLAM дозволить таким абонентам підключитися до цифрової АТС через волоконно-оптичну лінію.

У правому верхньому куті показаний ділянку офісу компанії, який має через провайдера доступ до Інтернет з високою швидкістю передачі даних. Всі службовці офісу мають доступ до Інтернет через приватну ЛВС компанії. Орендовані лінії, які пов'язують два офіси на малюнку, є часто найбільш економічним рішенням для високошвидкісних систем передачі даних, які необхідні, наприклад, для взаємозв'язків ЛВС.

 

Контрольні питання:

1. Що називають мережею громадського користування?

2. Вкажіть види мереж громадського користування.

3. Що називають приватною або виділеної мережею?

4. Вкажіть види віртуальних приватних мереж.

5. Сформулюйте визначення інтелектуальної мережі.

6. Які елементи структури інтелектуальної мережі?

7. Що входить в телекомунікаційну мережу громадського користування сьогодні?

 








Дата добавления: 2016-06-24; просмотров: 670;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.