Гідропідсилювач золотникового типу

Гідропідсилювачі золотникового типу одержали найбільше поширення. Вони прості за конструкцією, розвантажені від аксіальних статичних сил тиску рідини, легко керовані, мають високий ККД і забезпечують досягнення значних коефіцієнтів підсилення за потужністю.

Схема відстежувального гідропідсилювача золотникового типу з гідродвигуном прямолінійного руху й твердим важільним зворотним зв’язком наведена на рисунку 8.3.

Рисунок 8.3 – Схема гідропідсилювача золотникового типу зі зворотним зв’язком:

1 – шарнір; 2 – тяга; 3 – золотник розподільника; 4 – поршень; 5 – корпус силового циліндра; 6 – шарнір; 7 – диференціальний важіль

 

Цей гідропідсилювач складається в основному з тих же елементів, що й розглянутий вище підсилювач кермового привода автомобіля. При переміщенні тяги 2, пов’язаної з ручкою керування, переміщається шарнір 1 диференціального важеля 7 зворотного зв’язку, з яким пов’язані штоки силового циліндра 5 і золотника розподільника 3. Оскільки сили, що протидіють зсуву золотника розподільника, значно менші відповідних сил, які діють у системі силового поршня 4, то шарнір 6 може розглядатися на початку руху тяги 2 як нерухомий, унаслідок чого рух його викличе через важіль 7 зсув плунжера золотника розподільника 3. У результаті при зсуві золотника з нейтрального положення рідина надійде у відповідну порожнину циліндра 5, що викличе переміщення поршня 4, а отже, і шарніра 6, пов’язаного з «виходом». При цьому вихідна ланка зміститься пропорційно переміщенню тяги 2.

Після того як рух тяги 2 буде припинено, поршень 4, що продовжуватиме висуватися, повідомить через важіль 7 зворотного зв’язку плунжеру золотника розподільника 3 переміщення, протилежне тому, що він одержував до цього при зсуві тяги 2 керування. Оскільки при цьому витратні вікна золотника будуть у результаті зворотного руху плунжера поступово прикриватися, кількість рідини, що надходить у циліндр 5, зменшиться, внаслідок чого швидкість його поршня знижуватиметься доти, поки плунжер золотника не прийде в положення, у якому вікна повністю перекриються, при цьому швидкість стане рівною нулю.

При переміщенні плунжера золотника в протилежний бік рух усіх елементів регулювального пристрою буде відбуватися у зворотному напрямку.

У дійсності окремих етапів руху «входу» і «виходу» розглянутого відстежувального привода із твердим зворотним зв’язком не існує й обидва рухи відбуваються практично одночасно, тобто має місце не східчасте, а безперервне «стеження» виконавчим механізмом за переміщенням «входу».

 








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 842;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.