Класифікація гідропідсилювачів

Застосовувані в автоматизованих гідроприводах гідропідсилювачі класифікують за такими ознаками.

За методом керування розрізняють гідропідсилювачі без зворотного зв’язку й зі зворотним зв’язком між керуючим елементом і веденою ланкою виконавчого механізму.

За конструкцією керуючого елемента гідропідсилювачі поділяють на підсилювачі з дросельованими гідророзподільниками золотникового типу, із соплом і заслінкою, зі струминною трубкою, кранові, з голчастим дроселем.

За кількістю каскадів підсилення гідропідсилювачі поділяють на одно-, дво- і багатокаскадні. Багатокаскадні застосовують у тих випадках, коли потрібно одержати на виході більшу потужність та зберегти при цьому високу чутливість гідропідсилювача.

За видом сигналу керування гідропідсилювачі поділяють на підсилювачі з механічним і електричним сигналами керування.

Важливими характеристиками підсилювачів є коефіцієнти підсилення: за потужністю kР, за витратою kQ, за швидкістю kυ і за тиском kр:

; (8.1)

; (8.2)

; (8.3)

, (8.4)

де Рвих, Рвх – потужності на веденій ланці виконавчого елемента гідропідсилювача та потужність, затрачувана на його керування;

dQ, d , dр – зміна витрати, швидкості руху веденої ланки виконавчого елемента й тиску рідини на виході при зміні положення керуючого елемента гідропідсилювача на величину dx.

 








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 652;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.