Установлення фільтрів у гідросистему

При виборі схеми установки необхідно врахувати багато факторів:

– джерело забруднень;

– чутливість елементів гідропривода до забруднень;

– режим роботи машини;

– робочий тиск;

– регулярність і нерегулярність обслуговування;

– тип робочої рідини;

– умови експлуатації.

Установлення можливе на всмоктувальній, напірній і зливальній гідролініях (рисунок 7.11), а також у відгалуженнях.

Установка фільтрів на всмоктувальній гідролінії забезпечує захист усіх елементів гідросистеми. Недоліки: погіршується всмоктувальна здатність насосів і можлива поява кавітації. Додатково встановлюють індикатор, що вимикає привід насоса разом зі зворотним клапаном, що включається в роботу при неприпустимому засмічуванні (рисунок 7.11, а).

 

а б в

 

Рисунок 7.11 – Схеми розташування фільтрів:

а – на всмоктувальній гідролінії; б – на напірній гідролінії; в – на зливальній гідролінії

 

Установка фільтрів у напірній гідролінії забезпечує захист усіх елементів, крім насоса. Засмічування може викликати руйнування фільтрувальних елементів. Для цього встановлюють запобіжні клапани (рисунок 7.11, б).

Установка фільтрів на зливальній гідролінії найпоширеніша, тому що на фільтри не діють високі тиски, не створюється додаткового опору на всмоктувальній і напірній гідролінії, вони затримують усі механічні домішки, які знаходяться в робочій рідині, що повертається в гідробак. Недолік такої схеми полягає у створенні підпору в зливальній гідролінії, що не завжди є бажаним.

Установка на відгалуженнях не забезпечує повного захисту, але зменшує загальне забруднення робочої рідини. Монтується як додаткове очищення до основного. Найбільш вигідна схема установки фільтра тонкого очищення у відгалуженнях від зливальної гідролінії.

Рисунок 7.12 – Схема встановлення фільтра на ділянці з реверсивним рухом

 

При установці фільтрів у гідролінію з реверсивними потоками робочої рідини зворотні клапани забезпечують проходження рідини через фільтр тільки в одному напрямку (рисунок 7.12). Контроль за роботою фільтрів здійснюється за манометрами. Збільшення перепаду тисків свідчить про засміченість фільтра й, отже, про необхідність заміни або промивання фільтрувальних елементів.

 








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 571;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.