Перевірте свої знання. 1. Поширений вид документації, один із способів обміну інформацією, основний засіб установлення офіційних

1. Поширений вид документації, один із способів обміну інформацією, основний засіб установлення офіційних, службових контактів між підприємствами, організаціями тощо:

1) договір;

2) заява;

3) службовий лист.

2. За кількістю адресатів розрізняють службові листи:

1) звичайні та колективні;

2) такі, що потребують відповіді, і такі, що не потре­бують відповіді;

3) звичайні, циркулярні та колективні.

3. Якщо ви бажаєте передати різноманітну інформацію до установ, організацій, фірм за допомогою телекомунікативного зв'язку та принтера, ви скористаєтесь таким документом, як:

1) телефонограма;

2) факс;

3) телеграма.

4. Якщо ви повідомляєте керівника установи, організації про певний факт, подію, виконання окремих завдань,службових доручень, оформляєте:

1) доповідну записку;

2) пояснювальну записку;

3) звіт.

5. Коли ж ви маєте намір пояснити ситуацію, що склала­ся, факти, дії, вчинки (найчастіше порушення дисципліни, невиконання роботи) і робите це на вимогу керівника, складаєте:

1) доповідну записку;

2) пояснювальну записку;

3) звіт.

6. Документ, у якому обґрунтовуються мета його створення, структура, зміст, термін дії, функціональне призначення, актуальність і новизна і який є вступною части­ною іншого документа (плану, програми, проекту тощо), називається:

1) доповідною запискою;

2) передмовою;

3) пояснювальною запискою.

7. Документ інформаційного характеру, що підтверджує факти з життя й діяльності окремих громадян і різні обставини діяльності установ, організацій, підприємств, називається:

1) акт;

2) довідка;

3) протокол.

8. Письмове повідомлення про виконання якоїсь роботи за певний період часу є:

1) доповідна записка;

2) пояснювальна записка;

3) звіт.

9. Одним з найпоширеніших документів колегіальних органів, у якому фіксують хід і результати проведення зборів, конференцій, засідань, нарад, усі виступи з питань, що розглядаються, і рішення, ухвалені в результаті обговорення, є:

1) виступ;

2) доповідь;

3) протокол.

10. Оголошення, повідомлення про захід повинні мати такі реквізити:

1) дата й час засідання, місце засідання, порядок денний, прізвища, імена, по батькові доповідачів з кожного питання, прізвище й телефон відповідальної особи, спосіб проїзду до місця засідання;

2) дата й час засідання, місце засідання, його назва (тематика), порядок денний, прізвища доповідачів з кожного питання, прізвище й телефон відповідальної особи, спосіб проїзду до місця засідання;

3) місце засідання, його назва (тематика), порядок денний, прізвища доповідачів з кожного питання, прізвище й телефон відповідальної особи, спосіб проїзду до місця засідання, час закінчення засідання.

 

Контрольний тест

1. Службові листи. Їх класифікація, реквізити та оформлення.

2. Розкрийте питання етикету ділового листування. Типові мовні звороти, що вживаються в листах різних типів.

3. Що таке довідка. Які бувають довідки за стадіями створення? Її реквізити та оформлення.

4. Назвіть різновиди ділових записок. Яка мета їх складання?.

5. Що таке протокол? Які бувають протоколи відповідно до обсягу? Функція, яку виконує протокол, та ступінь його складності.

6. Назвіть реквізити протоколу (основні й допоміжні). Яка структура протоколу та мовні засоби?

7. Що таке витяг із протоколу? Які бувають витяги з протоколу за стадіями створення? Функція, яку виконує витяг із протоколу, та ступінь регламентації. Назвіть реквізити витягу з протоколу (основні й допоміжні).

8. Звіти та їх різновиди.

9. Оголошення, повідомлення про захід, їх реквізити.








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 1855;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.