Мал. 10. Види консалтингових послуг з впровадження інформаційних технологій

 

Послуги щодо впровадження комп’ютерних систем управління в рамках ІТ - консалтингу можуть проводитись за наступними напрямками:

ü Дослідження бізнес процесів для подальшої автоматизації.

ü Проектування комплексних рішень по автоматизації бізнес-процесів.

ü Розробка технічної документації і управління проектами.

ü Вивчення існуючих рішень з автоматизації бізнес-процесів та їх поліпшення.

ü Підтримка систем, програм та WEB-додатків (частковий аутсорсинг).

Впровадження комп’ютерних систем управління у виробничу діяльність передбачає консультації з питань вибору типу та конфігурації комп’ютерних засобів і ПЗ, аналізу та пошуку оптимальних рішень; створення ПЗ (аналіз, проектування і програмування готових систем для клієнта; розроблення, виготовлення, постачання, документування ПЗ на замовлення; розробку, виготовлення, постачання, документування стандартного і прикладного ПЗ; коригування програм за бажанням користувача) без тиражування; обробку даних (з використанням ПЗ клієнта або власного ПЗ розробника, повна обробка даних, сервісні проблеми).

Етапи розробки й впровадження систем управління інформаційними ресурсами й ІТ-інфраструктурою підприємства подано на мал. 11.

 

 

 


Мал. 11. Етапи розробки й впровадження систем управління

 

Для успішного впровадження системи ІТ-консультанти забезпечують спільну роботу менеджменту і комп’ютерної групи клієнта із системними інтеграторами ззовні, здійснюють перепідготовку персоналу і менеджменту клієнта. Консультанти співпрацюють з управлінським персоналом для вибору оптимальних модулів і функцій, які б забезпечили найбільш раціональне та ефективне їх застосування для досягнення поставлених цілей.

 

Склад ІТ-послуги

Сегментація ринку комп'ютерних технологій показує, що найбільш прийнятною є чотирьохрівнева система споживачів програмних продуктів:

Рівень Споживачі програмних продуктів
Перший Користувач
Другий Інженерно-технічний склад (програмісти-розробники)
Третій Провідні фахівці підрозділів
Четвертий Керівники підприємств, їх заступники за напрямками

 

Надаючи послуги ІТ-консалтингова організація аналізує бізнес-задачі (потреби) клієнта крізь "призму" інформаційних технологій.

Після цього вона допомагає йому розв'язати існуючі проблеми шляхом побудови інформаційно-технічної платформи для поліпшення та підтримки динамічних змін, яких потребує сучасне бізнес-середовище.

Ця платформа має спиратись на надійну, гнучку і потужну ІТ-інфраструктуру, що складається з таких компонентів:

 


IT-консалтинг дозволяє виявити проблеми, що накопичилися в IT-інфраструктурі організації, автоматизації бізнес-процесів, програмному забезпеченні, і оптимізувати витрати організації за рахунок більш ефективного використання сучасних IT-рішень.

У результаті IT-консалтингу організація-замовник отримує детальний звіт, що містить виявлені проблеми в сфері інформаційних технологій та пропозиції щодо оптимізації витрат, підвищення конкурентоспроможності і автоматизації бізнес-процесів організації за рахунок впровадження нових та більш ефективного використання вже наявних інформаційних технологій.

Оскільки проблеми одного підприємства відрізняються від проблем іншого, детальний склад послуги ІТ-консалтингу залежить від конкретної ситуації. Незважаючи на це, послуги ІТ-консалтингу містять декілька обов'язкових етапів, які для наглядності зведено в таблицю 15.

Таблиця 15.








Дата добавления: 2015-10-26; просмотров: 615;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.