Заповнення

При заповненні початкова комірка або блок повторюється декілька раз за одну дію. Заповнення виконується таким же чином, як і переміщення, але при цьому вказівник мишки повинен наводитись на нижньому правому кутку комірки або блоку (приймає форму чорного плюса та називається - маркер заповнення).

 

Рис. 14.7 Функція заповнення

Завдання:

Виділити рядок 7 та заповнити виділеними даними рядки по 15-ий
включно.

Скопіювати стовпець С у стовпці Е, F, G.

3.2.3. Функція автозаповнення

В програмі існує функція автозаповнення, яка дозволяє швидко вводити різномаштш типові послідовності (наприклад, дні тижня, місяці, роки та інше).

 


Рис. 14.8 Використання функції автозаповнення

Завдання:

В комірку A3 занести текст "січень".

В комірку ВЗ занести текст "лютий".

Виділити блок АЗ:ВЗ.

Отримайте список місяців року. Для цього треба лівою кнопкою миші натиснути на квадратик у правому нижньому кутку комірки ВЗ (екранний курсор перетвориться у маркер заповнення) і не відпускаючи кнопки пересувати вказівник миші вправо до тих пір, доки рамка не охопить блок комірок АЗ:L3

Отримайте список днів тижня в рядку 19.

3.2.4. Додавання рядків та стовпчиків

Якщо необхідно додати один рядок потрібно натиснути правою кнопкою мишки по номеру рядка (цей рядок виділяється), перед яким потрібно вставити рядок. У меню, що з'явиться вибрати опцію Добавить ячейки. Зверніть увагу, що обраний рядок зсувається вниз. Аналогічно можна додати стовпчик, але потрібно натиснути по імені стовпчика.

Якщо необхідно вставити декілька рядків (або стовпчиків) - натисніть лівою кнопкою мишки на першому з рядків діапазону та, не відпускаючи кнопки, протягніть вказівник до останнього рядку діапазону. Всі ці рядки повинні виділитись, натисніть по виділеному правою кнопкою миши.

Завдання:

Вставте додатковий рядок перед рядком 6.

Вставте додатковий стовпець F.

Вставте рядки 4-5.

Вставте стовпці С-Е.








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 729;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.