Економіко–математичне моделювання неврахованих витрат праці

 

На трудомісткість проектних робіт впливає велика кількість різноманітних чинників, головним з яких є вплив всіх напрямів науково–технічного прогресу. Визначення трудомісткості можливе лише за умови виявлення цих чинників і вимірювання ступеня їх впливу. В основі розроблення конкретних методів аналізу чинника лежить класифікація чинників за різними ознаками залежно від конкретної мети дослідження.

Витрати праці є в даному аспекті основоположними як при визначенні кошторисного нормативу, так і при його використанні.

Моделювання у даному випадку можливо здійснювати двома різними методами:

– по–перше, експериментальним, заснованим на проведенні експериментів на реально запроектованих або побудованих об'єктах, що практично неможливо здійснити;

– по–друге, економіко–математичним, суть якого полягає в тому, що моделювання проводиться не на реальній фізичній моделі– закінченому проекті, а на його математичній моделі.

Виконання всіх етапів проектування об'єкта і розроблення окремих проектних рішень при цьому здійснюється з прогнозуванням кінцевого результату на основі базової економіко–математичної моделі. Формування вартості проектування носить стохастичний характер, обумовлений сумісною дією взаємозалежних чинників. Мету моделювання вартості проектування при цьому слід розглядати за умови кількісної і якісної оцінки ступеня впливу різних показників роботи проектних організацій на вартість, трудомісткість робіт для визначення шляхів і резервів, вибору оптимальної вартості проектного рішення.

Методика моделювання включає економічну постановку задачі, вибір вимірників функції і чинників на основі логічного аналізу:

– експертна оцінка цих показників – збір початкових даних, їх угрупування і первинна обробка;

– побудова базових економіко–математичних моделей впливу трудомісткості на основні показники роботи проектних організацій;

– економіко–математичний аналіз отриманих базових моделей і статистичних показників;

– економічний (кількісний і якісний) аналіз отриманих моделей для виявлення можливостей їх практичного використання в прогнозуванні вартості проектних робіт.








Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 634;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.