Будівельних підприємств

Будівництво об'єктів залізничної галузі має важливе значення і впливає на інші галузі народного господарства країни, на суміжні і супутні. Але за останні роки темпи нового залізничного будівництва знизились. Основними завданнями, які стоять перед залізницями країни, є електрифікація напрямків, запровадження руху з підвищеними швидкостями.

Першим видом залізничного будівництва є реконструкція залізниць.

Реконструкція – це комплекс ремонтних, будівельно-монтажних робіт, націлених на перевлаштування залізничної колії в цілому або окремих споруд з метою подальшої її експлуатації [2]. Значення цього виду будівництва зросло в період, коли скоротилися обсяги будівництва нових ліній. Цей будівничий процес продиктовано необхідністю пристосування залізниць до нових умов, коли українські залізниці входять до складу міжнародних транспортних коридорів. У свою чергу реконструкція включає в себе відповідні роботи, на які складається відповідна кошторисна документація (детальніше див. у п. 2.2 і 2.3).

Наступним видом залізничного будівництва є будівництво ділянки нової лінії, що включає в себе роботи зі спорудження земляного полотна, будівництва верхньої будови колії, роботи з будівництва будинків та роботи з влаштування зв’язку, СЦБ і енергопостачання.

Немаловажним чинником, особливо в умовах обмежених ресурсів, є грамотна організація робіт з експлуатації залізниць та своєчасне виконання планових, поточних, середніх, капітальних видів ремонту.

Головне завдання поточного утримання залізниць - підтримка дороги в межах норм і допусків та забезпечення тривалих термінів служби елементів верхньої будови. Поточне утримання дороги повинно запобігати утворенню несправностей, а якщо вони все ж з'являються, то усувати їх на початковій стадії з одночасною ліквідацією причин. Види ремонтів дороги: підйомний, що виконується для часткового оздоровлення баластного шару суцільним виправленням і підбиттям шпал і забезпечення рівнопружності основи; середній, який виконується для оздоровлення або посилення баластного шару і шпального господарства; капітальний — заміна рейок і шпал новими з одночасним оздоровленням або посиленням баластного шару і земляного полотна, суцільна заміна рейок новими (наприклад при зносі), коли баластний шар і шпальне господарство знаходяться у хорошому стані.

До капітальних ремонтних робіт належать також капітальний ремонт переїздів, заміна стрілочних переводів (рис. 1.1) і перевідних брусів, зварка рейок, ремонт шпал і брусів, улаштування обгороджувань уздовж дороги [31].

 








Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 680;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.