Державне регулювання інвестиційної діяльності підприємств України

КОРОТКИЙ ОПИС ОСНОВНОЇ ІДЕЇ ТЕМИ

Економічна ефективність діяльності підприємств, фірм, компаній, забезпечення високих темпів їх розвитку, підвищення конкурентноздатності як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках значною мірою визначається рівнем і діапазоном їх інвестиційної активності. Ринкові перетворення в Україні, необхідність переорієнтації виробництва з метою випуску дешевшої та конкурентноздатної продукції потребує значних інвестицій.

Однією з причин, що не дозволяє найбільш повно залучати як зовнішні так і внутрішні інвестиційні ресурси є неповне і необ’єктивне розкриття інформації про інвестиційні процеси в бухгалтерському обліку і звітності.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день для ефективного інвестування необхідно обґрунтувати доцільність тої чи іншої форми інвестування, сформувати портфель реального та фінансового інвестування поповнивши його вигідними об’єктами вкладення коштів. Під час формування інвестиційного портфелю перед інвестором постає проблема вибору ефективних проектів реального інвестування.

Різним аспектам проблеми інвестування економіки присвячені праці відомих вітчизняних та зарубіжних дослідників. Інвестиції – це вкладення капіталу з метою забезпечення наступного його зростання.








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 562;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.