Переваги й недоліки лінійно-функціональної структури

Переваги Недоліки
Завдяки жорсткій системі зв’язків забезпечується чітка робота кожної системи й організації в цілому. Можливість маневрування ресурсами Уповільнює терміни підготовки й прийняття управлінських рішень. Не забезпечує належної злагодженості в роботі функціональних відділів.

Лінійно-штабна структура (рис. 5.6) керування має аналогічні харак­теристики. Вона теж побудована за принципом функціонального поділу управлінської праці, що використовується в штабних службах різних підрозділів. Завданням лінійних керівників є координація дій функціо­нальних служб. У лінійно-штабній структурі при лінійних керівниках створюються штаби, які спеціалізуються на виконанні певних управлін­ських функцій. Хоча вони не мають права приймати управлінські рішен­ня, однак сприяють розробці необхідних положень у межах конкретної функції управління, що забезпечує підготовку якісних рішень. Лінійно-штабна структура має тенденцію до збільшення штатів штабних структур.

 


Рис. 5.6 Лінійно-штабна організаційна структура управління об’єднанням підприємств

Таблиця 5.4








Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 827;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.