Організація підготовки і подання фінансових звітів

Для забезпечення організації та ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності підприємство самостійно обирає форми його організації. Питання організації ведення обліку належить до компетенції власника (керівника) підприємства.

На основі даних бухгалтерського обліку підприємства складають фінансову звітність у тому обсязі, в якому передбачено Законом України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”.

Згідно статті 14 даного закону, підприємства зобов’язані подавати квартальну та річну фінансову звітність органам, до сфери управління яких вони належать, трудовим колективам на їх вимогу, власникам (засновникам) відповідно до засновницьких документів, якщо інше не передбачено цим Законом. Органам виконавчої влади та іншим користувачам фінансова звітність подається відповідно до законодавства. Термін її подання встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Фінансова звітність є публічною і не містить комерційної інформації, крім випадків, передбачених законодавством.

Річна фінансова звітність підприємств подається відповідним органам (Державної служби статистики України, Державної податкової адміністрації) не пізніше 20 лютого наступного за звітним роком.

Публічні акціонерні товариства, підприємства-емітенти облігацій, банки, довірчі товариства, валютні та фондові біржі, інвестиційні фонди і компанії, кредитні спілки, недержавні пенсійні фонди, страхові компанії та інші фінансові установи – зобов’язані не пізніше 1 червня наступного за звітним роком оприлюднити річну фінансову звітність та консолідовану звітність у засобах масової інформації.

У разі ліквідації підприємства ліквідаційна комісія складає ліквідаційний баланс та публікує його, відповідно до чинного законодавства.

 

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 902;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.