Мета та користувачі фінансової звітності

Метою складання фінансової звітності є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів.

Користувачами фінансової звітності виступають як фізичні так і юридичні особи – суб’єкти економічної діяльності, у т. ч. керівництво підприємства, менеджери певних ланок управління підприємством, фінансово - кредитні установи, державна податкова адміністрація, статистичні органи, контрольно-ревізійна служба України, фірми-контрагенти та ін.

Порядок надання фінансової звітності користувачам визначається чинним законодавством.

Загальні вимоги, що пред’являються до фінансової звітності викладені в положення (стандарті) бухгалтерського обліку1 „Загальні вимоги до фінансової звітності”(далі П(С)БО), затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 31.03. 1999 р. № 87. Цим положенням встановлено мету, склад, звітний період, якісні характеристики та принципи її складання.

Вимоги П(С)БО1 щодо складання фінансової звітності не стосуються фінансово-кредитних установ, суб’єктів малого бізнесу та бюджетних установ і організацій. а також не розглядають порядок складання консолідованої і зведеної звітності. Вони регламентуються іншими положеннями(стандартами) бухгалтерського обліку зокрема фінансова звітність фінансово-кредитних установ регламентуються міжнародним стандартом фінансової звітності 1.








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 768;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.