Вісь обертання труби кіпрегеля повинна бути паралельною до нижньої площини лінійки

 

Мензулу з кiпрегелем установлюють на вiддалі 10-20 м вiд стiни i ретельно горизонтують дошку. Вiзують на точку, розташовану пiд кутом нахилу 20-30° і проєктують її на лiнiйку з мiлiметровими подiлками, що знаходиться пiд цiєю точкою на висотi кiпрегеля. Вiдлiчують лiнiйку i прокреслюють на мензулі лінію вздовж основної лiнiйки кiпрегеля. Обертають трубу через зенiт, прикладають основну лiнiйку до прокресленої на мензулі лiнiї i всi дiї повторюють. Якщо рiзниця вiдлiкiв лiнiйки, (для кута нахилу труби 20-30° i вiддалi до лiнiйки, на якiй беруть вiдлiки – 20 м), перевищує, відповідно 4-7 мм, то кiпрегель здають в ремонт.

 

Вертикальна нитка сітки повинна розташовуватися в колімаційній площині зорової труби кіпрегеля

 

Спрямовують верх вертикального штриха сітки ниток (правого краю пластинки) труби кіпрегеля, встановленого на горизонтальну площину, на нитку виска. Якщо проєкція сітки (краю пластинки) не збігається з ниткою виска більше, трьох товщин нитки, то в КА-2 послаблюють стопорні гвинти окулярного коліна і розвертають його до збігу краю пластинки з ниткою виска. У КН розвертають кільце сітки ниток відносно корпуса, відпустивши попередньо гвинти, якими воно з'єднане з корпусом. Гвинти знаходяться під накидною кришкою, якою окуляр прикріплений до корпуса.

 








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 572;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.