Поняття та класифікація інтегрованих і нетипових договорів

З метою приведення існуючої класифікації цивільно-правових договорів у відповідність до існуючої в дійснос­ті системи договорів, зокрема з урахуванням знов виник­лих видів договорів, доцільне виділення, в межах окремих договірних типів, нових груп договорів, неідентифікованих достатньою мірою існуючою класифікацією.

Для включення до класифікації цивільно-правових договорів, не віднесених до певного типу або порівня­но недавно використовуваних вітчизняною практикою груп договорів, доцільно виділяти договори інтегровані (інтегрованого типу) та нетипові. Такі договори знахо­дяться за межами існуючих договірних типів (нетипові) або нормативно включені до складу певного договірного типу як результат поєднання, інтегрування в окремому договорі елементів кількох традиційних видів договорів (інтегровані договори).

До цих груп договорів (нетипових та інтегрованого типу) може бути віднесено такі інтегровані договори, як попередній договір, факторингу та комерційної кон­цесії, а до нетипових договорів — дилерський і зворотної купівлі-продажу (РЕПО).

При цьому наведений перелік має відкритий харак­тер, оскільки внаслідок формування нових і модифікації існуючих видів з'являються й інші нетипові договори та інтегрованого типу. Однак наведені вище договори з цієї групи є сформованими і застосовуються на практиці, що обумовлює доцільність їх правового аналізу.

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 879;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.