ПОШИРЕННЯ

ПЕЛІКАН РОЖЕВИЙ

Рожевий пелікан - це досить великий птах. Він мас біле оперення з блідо-рожевим відтінком. Цікаво, що махове пір'я цього птаха - чорного кольору з білими стрижнями.


Ряд - Веслоногі
Родина - Пелікани
Рід/Вид - Pelecanus onocrotalus

 

 

Основні дані:
РОЗМІРИ
Довжина: 130-175 см.
Довжина дзьоба: 2 м.
Довжина крила: 70-71 см, у самок - 64-69 см.
Маса: 10-11 кг.

РОЗМНОЖЕННЯ
Статеве дозрівання: з 3 років.
Період гніздування: різний.
Кількість яєць: 1-3.
Висиджування: близько 33 днів.
Вигодовування пташенят: 14 днів.

СПОСІБ ЖИТТЯ
Звички: тримаються колоніями.
Їжа: в основному, риба.

СПОРІДНЕНІ ВИДИ
Інші види пеліканів це: пелікан кучерявий, пелікан бурий, пелікан-носоріг, пелікан австралійський, пелікан сірий і пелікан червоноспинний.

 

 

Рожевий пелікан - це представник одного з найстародавніших рядів птахів. Щоправда, по землі рожевий пелікан пересувається досить незграбно, проте до життя у воді і в повітрі він пристосувався чудово.

 

ПОШИРЕННЯ

На території України у 1-й половині 20 сторіччя невеликі колонії існували в пониззі річок, що впадають у Чорне та Азовське моря. Після Другої Світової війни гніздування на території України не спостерігалося, але починаючи з 2000 року поодинокі гнізда рожевого пелікану час від часу виявляються співробітниками Дунайського біосферного заповідника в українській частині дельти Дунаю.

На прольоті та влітку зустрічається в дельті Дунаю та на придунайських водоймах (лиман Сасик, придунайські прісноводні озера, та ін.), на лиманах у межиріччі Дністра і Дніпра, в районі Чорноморського Біосферного заповідника, біля берегів Кримського півострова, подекуди на азовському узбережжі. Ареал охоплює Європу (головним чином дельти Дунаю і Волги, оз. Манич-Гудило), Південно-Західну та центральну Азію, Екваторіальну Африку. Зимує у Південно-Східній Азії, Африці.

 

Рожеві пелікани в українській дельті Дунаю








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 440;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.