Поява мови Модула-2

 

Кемені та Курц виявилися друзями по нещастю з Никлаусом Віртом. Створена ним структурована мова Паскаль також переживала величезний успіх та у кінці
70-х років набула широкого поширення в університетах. Але розробники програмного забезпечення, що спробували пристосувати Паскаль для мікрокомп’ютерів і використовувати його у комерційних цілях, внесли до мови значні зміни. З цієї причини в компіляторах Паскаля з’являлися все нові розширення, які виводять мову за межі чистих академічних застосувань.

Вірт не визнав нові діалекти, проголосивши у 1977 р. свою позицію: “Якщо мова не підходить для застосування, на яке його творець явно не розраховував, то слід набратися сміливості і створити нову мову, а не ускладнювати ту, що існує”.

Саме це Вірт і зробив. У 1981 р. він розробив мову Модула-2, яка повинна була замінити Паскаль в універсальних застосуваннях. Подібно до Ади мова Модула-2 була розширенням Паскаля у декількох напрямах. Найпомітнішим було введення засобів написання великих та складних програм, які можна тепер створювати у вигляді окремих самостійних модулів, а потім збирати їх разом. Проте у кінці 80-х, поки компанії з розробки програмного забезпечення працювали над компіляторами для Модула-2, які дозволили б використовувати мову на мікрокомп’ютерах, з Паскалем трапилося диво.

Донині різні компілятори Паскаля для мікрокомп’ютерів не мали особливого комерційного успіху, оскільки були дорогими, займали великий об’єм пам’яті на диску і працювали з черепашачою швидкістю. Але тут на арену вийшов колишній студент Вірта зі своїм компілятором для мікрокомп’ютерів, який він назвав Турбо-Паскаль. Це був компактний, такий, що миттєво спрацьовує та напрочуд дешевий компілятор.

 








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 667;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.