Деревоподібна структура ЛВС.

На ряду з відомими топологіями обчислювальних мереж кільце, зірка і шина, на практиці застосовується і комбінована, на приклад деревоподібна структура. Вона утвориться в основному у виді комбінацій вищезгаданих топологій обчислювальних мереж. Основа дерева обчислювальної мережі розташовується в крапці (корінь), у якій збираються комунікаційні лінії інформації (гілки дерева).

 

Обчислювальні мережі з деревоподібною структурою застосовуються там, де неможливо безпосереднє застосування базових мережних структур у чистому виді. Для підключення великого числа робочих станцій відповідно адаптерним платам застосовують мережні підсилювачі і / чи комутатори. Комутатор, що володіє одночасно і функціями підсилювача, називають активним концентратором.

На практиці застосовують два їхні різновиди, що забезпечують підключення відповідно вісьмом чи шістнадцятьом ліній.

Пристрій до якого можна приєднати максимум три станції, називають пасивним концентратором. Пасивний концентратор звичайно використовують як розгалужувач.

Він не має потребу в підсилювачі. Передумовою для підключення пасивного концентратора є те, що максимальна можлива відстань до робочої станції не повинна перевищувати декількох десятків метрів.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 705;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.