Інтегровані підходи у менеджменті

Загальновизнано, що кожна із зазначених ранніх теорій менеджменту намагалася запропонувати свій “єдиний”, найоптимальніший рецепт підвищення ефективності управління організацією. Проте вони не є взаємовиключними. Навіть за умови, що кожний підхід має свої особливі припущення і передбачення, вони можуть доповнювати один одного. Справді, остаточне розуміння менеджменту потребує оцінки всіх трьох підходів та їх інтеграції у нову якість.

Поява інтегрованих концептуально-засадничих підходів, пов’язана з новою філософією бачення менеджменту, концепцією управління як системи ідей, принципів, уявлень, що характеризують мету існування організації, механізми взаємодії суб’єкта і об’єкта організації, характер відносин між окремими її підрозділами, врахування впливу зовнішнього середовища тощо.

Характерними для цього є:

1. розуміння менеджменту як багатовимірного комплексного явища, яке пов’язане тисячами зв’язків із внутрішнім і зовнішнім середовищем організації під час визначення цілей та їх реалізації;

2. врахування процесів синергії та ентропії як основних характеристик організації;

3. заперечення існування єдиноправильних “ідеальних” підходів до управління і загальних принципів управління.

Виходячи із вищезазначеного, сучасна теорія менеджменту визначає менеджмент як реалізацію концепції, в якій поєднуються процесний, системний та ситуаційний підходи до діяльності підприємства.

 








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 794;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.