Загальні положення. До енерготехнологічних агрегатів та установок промислової теплоенер­гети­ки відносяться відмі вам з навчальних дисциплін

До енерготехнологічних агрегатів та установок промислової теплоенер­гети­ки відносяться відмі вам з навчальних дисциплін, а саме: підігрівники «рідина - рідина», «пара - рідина», конденсатори, градирні, насосні установки, вогне­тех­нічні установки, тягодутьові установки, випарні апаратати та випарні уста­нов­ки, турбустановки типу «П - …», «К-…», «Р-…», двигуни внутрішнього зго­ран­ня, компресори порршневі, водкільцеві, парострумінні, котлагрегати парові та водогрійні, котельні установки, вакуум-конденсаторні установки, конденса­то­ри змішувального та поверхневого типу, холодильні установк, теплові насоси (трансформатори теплоти), установки кондиціювання повітря та інш.

Всі вищевказане обладнання є спживачами ПЕР і тому є об’єктами енерго­збе­реження.

Задача цієї лекції сформувати систему знань та вмінь, які дозволять спеціа­ліс­там та магістрам з теплоенергетики виконувати у своїй діяльності, принаймні, три види кваліфікаційних робіт:

- виявляти сутність робіт з енергозбереження в агрегатах та установках, які є споживачами ПЕР;

- формувати відповідні технічні рішення з енергозбереження в агрегатах та установках;

- визначати показники енергетичної та економічної ефективності робіт з ене­р­гозбереження в агрегатах та установках промислової теплоенергетики.

Розглядаємо роботи з енергозбереження в агрегатах та установках поетапно, у відповід­ності до сформованої в лекціях 7 та 8 методології.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 567;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.