Загальні положення. Роботи з енергозбереження достатньо повно регла­ментовані нормативними документами, оскільки мають величезну актуальність і потребу

Роботи з енергозбереження достатньо повно регла­ментовані нормативними документами, оскільки мають величезну актуальність і потребу. З попередньо викладених лекцій зрозуміло, що енергозбереження складна науково-методо­ло­гічна робота, яка потребує систематизованого підходу і реалізації. Практика реалізації енергозберігаючих проектів засвідчила, що організація принципу поетапного виконання робіт з енергозбереження гарантує успішне завершення проектів.

В стислому викладі система 15 –ти етапів енергозбереження виглядає таким чином:

1-й етап – Формування стратегії енергозбереження.

2-й етап – Визначення макро-показників енергоспоживання та показників енер­гетичної ефективності процесів в установках та виробництвах.

3-й етап – Визначення порівняльної бази рівня енергоспоживання об’єкту енер­гозбереження.

4-й етап – Формування методики енергетичного (тепло-технологічного) розра­хунку енерготехнологічної схеми реалізації процесів в установках, виробництвах та виконання повіркового розрахунку об’єкту енерго­збереження у відповідності до існуючого стану.

5-й етап – Формування повного переліку та визначення технічної сутності “вуз­лів” енергетичної недосконалості (ВЕН) у реалізації процесів на об’єк­ті ене­р­­гозбереження.

6-й етап – Формування повної системи технічних рішень у напряму енергозбе­реження на об’єкті енергозбереження, що ліквідують всі виявлені ВЕН.

7-й етап – Визначення проектно-очікуваних макро-показників енергоспо­живан­ня та показників енер­гетичної ефективності об’єкту у разі ліквації всіх виявлених вузлів енергетичної недосконалості.

8-й етап – Формування поетапних пропозицій енергозбері­гаючого напряму для впровадження. Формування енергозберігаючої принципової схеми енергоспоживання об’єкту.

9-й етап – Визначення проектно-очікуваних обсягів зекономлених паливно-енер­ге­тичних ресурсів (ПЕР) за результатами поетапного впровадження енергозберігаючих технічних рішень на об’єкті.

10-й етап – Визначення економічних показників реалізації першого, другого, на­с­тупних етапів енергозбереження на об’єкті

11-й етап – Формування проміжного звіту з виконаної проектної роботи та на­веденими про­ектно-очікуваними результатами енергозбереження.

12-й етап – Формування переліку необхідного енергоощадного обладнання, конст­руктивних елементів, в т.ч. системи автоматичного регулюван­ня, його закупівля та транспортування на об’єкт.

13-й етап – Впровадження проектних рішень з енергозбе­режен­ня в систему енергоспоживання об’єкту.

14-й етап – Здійснення промислових випробовувань реконструйованої системи енергоспоживання об’єкту та виділення вкладу робіт з енергозбере­ження (Підтвердження одержаних результатів).

15-й етап – Формування завершального звіту робіт з енергозбереження.

 

Нижче, наведено детальний розгляд етапів енергозбереження та методологію їх реалізації.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 505;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.