За допомогою зміни властивостей середовища.

Досягається вилученням чи зменшенням вмісту в середовищі агресивних компонентів або за допомогою інгібіторів корозії.

До найпоширеніших агресивних компонентів належать та . Концентрацію кисню зменшують за допомогою нагрівання, барботування інертного газу, додавання відновників ( , ін.)

Середовище нейтралізують, оскільки часто найбільша швидкість корозії спостерігається в кислих або лужних середовищах.

Інгібітори – спеціальні хімічні речовини, які додають у малих кількостях до середовища і набагато знижують швидкість корозії.

 

3. Електричні методи:

ü катодний. Полягає в тому,що металоконструкції приєднують до негативного полюса зовнішнього джерела струму (перетворюють на катод). До позитивного полюса приєднують електрод з малоцінного металу, який виконує роль анода. Внаслідок цього для металу, що захищається, рівновага зміщується в бік металу, і його корозія припиняється.

ü протекторний. Негативний потенціал на металічну конструкцію подається не від джерела постійного струму, а за рахунок використання більш активного метала як анода ( ).

ü анодний. Полягає в накладанні на метал позитивного потенціалу від джерела струму. Метал, який захищають, окислюється і на його поверхні утворюється захисна плівка. Цей метод можна застосовувати лише для металів та сплавів, які здатні за даних умов до пасивації.

 








Дата добавления: 2015-09-02; просмотров: 579;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.