Використання посадової інструкції при найманні на роботу

 

 

Створення ефективної посадової інструкції перед тим, як ви почнете наймати людей, може допомогти вам вибрати найкращих кандидатів з величезної кількості претендентів. Інструкція, як правило, складається з двох частин - опис відповідальності в роботі і перелік ключових службових обов'язків. Варто приділити достатньо часу і зусиль на складання даного документу. Двозначні, незрозумілі чи нечіткі формулювання можуть утруднити відбір кандидатури, оскільки ви точно не знаєте, до чого призведе робота.

Точний опис посадових обов'язків також важливий для складання оголошень і роботи служб зайнятості. Він допоможе вам чітко підібрати навички та здібності, які ви шукаєте, і зосередити ваше оголошення на цих якостях для залучення найкращих кандидатів.

Використовуйте наступні поради при складанні оголошення:

Уникайте узагальнень

При описі обов'язків майбутнього працівника, намагайтеся зробити це якомога чіткіше. Подумайте про те, який внесок він може зробити в розвиток вашої компанії і співробітництва з клієнтами. Наприклад, не описуйте продавця в магазині відеокасет як того, хто "буде здавати в прокат відеокасети споживачам". Якщо замість цього ви напишете "той, хто буде допомагати покупцям вибрати фільм, поділившись інформацією про нові чи класичні фільми", буде зрозуміло, що вам необхідна людина, яка любить фільми і може поділитися своїми враженнями з покупцем.

Виділяйте головне

Після того як ви склали перелік обов'язків, розставте їх за важливістю. На перше місце поставте обов’язки, які необхідні для виконання роботи у першу чергу. Таким чином, ви будете знати, що необхідно для успішного виконання роботи, а що не стосується справи. Найм працівника завжди має на увазі компроміс, а виділення головного допоможе вам визначити, що вам необхідно, а що ні.

Використовуйте помірні критерії

Чітко визначте очікуваний обсяг виконуваних функцій і працездатність, і намагайтеся по можливості порівнювати ці критерії з числами чи датами. Інакше ви можете виявити, що найняли людину, здатну виконувати необхідні завдання, але яка уступає в продуктивності. Наприклад, чи зможе бухгалтер працювати з одним, чотирма чи десятьма рахунками одночасно? Чи зможе рахівник обновляти отримані рахунки щодня, щотижня, щомісяця?

Попросіть про допомогу

Проведіть час із людьми, що будуть керувати чи спілкуватися з новим працівником, щоб поцікавитися, які обов'язки він має виконувати. Ті, хто безпосередньо стикаються з роботою, набагато краще знають усі необхідні для даної роботи навички. Це незамінна інформація

 








Дата добавления: 2015-11-12; просмотров: 572;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.