Загальні відомості. Будівельні об’єкти надзвичайно різні за своїм призначенням, розташуванням у просторі, об’ємно-планувальними і конструктивними вирішеннями

Будівельні об’єкти надзвичайно різні за своїм призначенням, розташуванням у просторі, об’ємно-планувальними і конструктивними вирішеннями.
За призначенням розрізняють такі об’єкти: промислові, житлові і цивільні, інженерні, сільськогосподарські, гідротехнічні.
За розташуванням у просторі будівельні об’єкти поділяють на лінійно-протяжні, зосередженні, територіально-розрізненні. До лінійно-протяжних об’єктів належать дороги, естакади, тунелі, трубопроводи тощо. Зосередженні об’єкти характеризуються розташуванням на обмеженій території. Територіально-розрізнені об’єкти розташовані на значній відстані один від одного, але пов’язані між собою єдиним функціональним призначенням (наприклад, житлові і цивільні будинки в сільській місцевості, будинки на автомобільних дорогах тощо.)

За конструктивними рішеннями – каркасні, без каркасні та з неповним каркасом. За застосовуваними конструкціями об’єкти можуть бути монолітними або збірними. До монолітних об'єктів, крім залізобетонних будинків, які зводять в об'ємно-переставній опалубці, належать будинки з цегляними стінами і монолітними перекриттями, покриттями.

За будівельно-технологічними ознаками об’єкти бувають однорідними і неоднорідними.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 621;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.