ПАМ’ЯТКА

для виконавців про порядок роботи з документами,

що мають гриф секретності

1.Всі отримані документи з грифом секретності повинні бути негайно занесені до внутрішнього опису документів, які знаходяться у виконавця.

2. При отриманні документа з грифом секретності виконавець зобов‘язаний поставити підпис та дату за отримання і провести поаркушний перерахунок документа.

3. При виявленні втрати аркуша чи іншого порушення режиму секретності доповісти начальнику підрозділу та РСО.

4. Під час роботи необхідно виключити можливість огляду документа з грифом секретності сторонніми особами.

5. Отримані на робоче місце документи з грифом секретності зберігати в металевій шафі (сейфі).

У разі відлучення з робочого місця всі службові документи покласти в металеву шафу (сейф) та опечатати.

6. Забороняється зберігати разом ( в спецпапках, шафах, сейфах) документи, що мають гриф секретності та без грифа секретності.

Під час роботи з документами, що мають гриф секретності не допускати до свого робочого місця сторонніх осіб.

7. У разі перенесення документів з грифом секретності з однієї кімнати в іншу в одному приміщенні необхідно використовувати спецчемодани (спецпапки) з клапанами чи затискачами.

8. Особисту металеву печатку та ключі від металевої шафи (сейфа) необхідно зберігати особисто і нікому не передавати. У разі втрати негайно сповістити РСО.

9. Допускається видавати документи з грифом секретності на тимчасове використання протягом робочого дня працівникам, які допущені до них – при умові роботи в присутності виконавця, що

отримав документ або по разових розписках.

10. Передавати документи з одного підрозділу в інший або виконавцям дозволено тільки через РСО.

11. Своєчасно ознайомлюватись з документами з грифом секретності в РСО та виконувати їх. Про виконання документів робити відмітки та адресувати їх до справи.

12. Не допускати записів секретної інформації в необлікованих особистих блокнотах, зошитах і на окремих аркушах паперу.

13. Не залишати без догляду документи з грифом секретності на робочому місці. Обов’язково покласти їх у металеву шафу (сейф) та опечатати або здати до РСО.

14. Не ознайомлювати з секретною інформацією ні в усній, ні в письмовій формі працівників, які не мають до них прямого службового відношення.

15. У кінці робочого дня обов‘язково перевірити наявність отриманих документів з грифом секретності. Своєчасно та особисто здавати документи до РСО.

16. У разі відпустки та від’їзду у відрядження всі отримані документи з грифом секретності здати до РСО.

17. Після закінчення роботи не залишайте на столах та інших відкритих місцях документи. Документи необхідно зберігати в шафі. Не допускається брати службові документи додому.

18. У разі втрати документа, чи ознайомлення з ним сторонніх осіб необхідно про це повідомити РСО та прийняти міри до їх розшуку.

З А Б О Р О Н Я Є Т Ь С Я:

- працювати з документами з грифом секретності поза службовим приміщенням (крім осіб та випадків

за особливим дозволом);

- видавати та передавати документи з грифом секретності особам, які не мають до них прямого

відношення по роботі;

- ознайомлювати відряджених осіб з секретною інформацією без дозволу керівника та відповідного

оформлення в РСО;

- виносити без дозволу РСО документи з грифом секретності з приміщення. А при отриманні дозволу

переносити їх тільки в опечатаній спецпапці (поза зоною охорони – з охороною).

 

Документи можуть бути із зазначенням і без зазначення строку виконання. Строки виконання можуть бути вказані у самому документі або встановлені актами законодавства.

Документи без зазначення строку виконання повинні бути виконані не пізніше як за 30 календарних днів, а документи з позначкою “Терміново” – протягом семи робочих днів від дати надходження документа.

Строк виконання документа може бути змінений лише за вказівкою посадової особи, яка його встановила, а у разі її відсутності – посадової особи, яка її заміщає. У разі потреби строк може бути продовжено за обґрунтованим проханням виконавця, яке подається не пізніше як за три робочі дні до закінчення встановленого строку, а щодо документа без зазначення строку – до закінчення 30-денного строку від дати його одержання. Ознайомлення з розпорядчими документами здійснюється під розписку на самому документі або на спеціальному аркуші ознайомлення за письмовим розпорядженням (резолюцією) керівника установи або особи, якій вони були адресовані. На цьому ж аркуші робляться відмітки про виконання.

 








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1701;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.