Введення даних до таблиці

Після створення таблиць до них можна вводити дані. Для безпосереднього введення використовують режим Таблиці, перейти в який із вікна бази даних можна натисканням кнопки Открытьпри виділеній таблиці на робочому полі цього вікна.

Після збереження таблиці у режимі Конструктортакож стає доступним режим Таблиці, перехід до якого виконується натисканням кнопки Вид – Режим таблицы на панелі інструментів.

Дані в таблицю вводять з клавіатури або через буфер обміну.

Часто поля таблиці необхідно заповнювати із заздалегідь визначеного списку значень. Такі списки можуть бути фіксованими (наприклад одиниці виміру, типи транспорту, напрямки переміщення тощо) та формуватися на основі існуючих таблиць (наприклад товари, постачальники).

Для прискореного введення у поля таблиці даних, що є елементами фіксованого списку, у конструкторі таблиці для відповідного поля у рядку Тип данныхнеобхідно вибрати рядок Мастер подстановок.У вікні майстра:

крок 1 – вибрати ¤ Будет введен фиксированный набор значений та натиснути Далее;

крок 2 – у Столбец 1 ввести потрібний список значень, натиснути Далее;

крок 3 – задати підпис для списку та натиснути Готово.

Для формування списку введення, що є елементами полів іншої таблиці, у конструкторі таблиці для відповідного поля у рядку Тип данныхнеобхідно вибрати рядок Мастер подстановок.У діалозімайстра:

крок 1 – вибрати ¤ Объект “столбец подстановки” будет использовать значения из таблицы или запроса та натиснути Далее;

крок 2 – у списку Таблицы обратитаблицю та поля з неї, на основі яких буде сформований список, натиснути Далее;

крок 3 – задати відображення ключового поля, натиснути Далее;

крок 4 – підпис для списку та натиснути Готово.

Заповнення полів, для яких сформовані списки введення, виконується шляхом обирання значень з рядків списку у режимі таблиці.

Якщо до моменту введення даних зв’язки між таблицями ще не встановлено, то коректність введення залежить від користувача.

Якщо зв’язки між таблицями встановлено, то спочатку даними заповнюються основні таблиці, а тільки потім – підпорядковані. Заповнення підпорядкованих таблиць відбувається із врахуванням цілісності даних: поля підпорядкованої таблиці можуть містити тільки такі значення, що є у ключовому поля основної таблиці.

Зовні таблиця подібна до електронної. Ширину стовпців і висоту рядків змінюють методом перетягування розмежувальних ліній. Порядок розміщення полів на екрані можна змінити методом перетягування виділеного поля за заголовок.

Щоб деякі стовпці не зміщувались під час перегляду широкої таблиці, їх фіксують командою Формат – Закрепить столбцы, вивільняють командоюФормат – Освободить все столбцы.

Сховати або показати стовпці можна командою Формат – Скрыть столбцы / Отобразить столбцы.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 1045;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.