Симпатолітики

Симпатолітики – речовини, які гальмують передачу адренергічного збудження шляхом зниження кількості медіатора, що надходить до симпатичних нервових закінчень. Симпатолітики відрізняються від адреноблокаторів тим, що самі вони безпосередньо не взаємодіють з адренорецепторами, а зменшують депоновану кількість норадреналіну в везикулах, сприяють зменшенню його запасів і, відповідно, послаблюють або припиняють передачу нервового збудження. Основні препарати цього ряду –октадин і резерпін, які застосовують як антигіпертензивні засоби. Наявність в октадині гуанідинового фрагменту може вказувати на вплив на його активність оксиду азоту.

Резерпін Октадин

Слід зупинити увагу також на препараті раунатин, який містить суміш алкалоїдів з коріння рослини раувольфії зміїної або інших видів раувольфії. Препарат містить резерпін, аймалін і інші алкалоїди. Дія раунатину в значній мірі пов'язана з присутністю в суміші резерпіну. Однак, присутність інших сполук викликає гіпертензивний ефект, який розвивається повільніше ніж у резерпіну, менше виражений вплив на центральну нервову систему, також мають місце елементи антиаритмічної дії.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 632;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.