Загальна частина. Основною задачею лікаря-реабілітолога є планування, організація, координація та контроль виконання роботи з реабілітації інвалідів у районі діяльності МСЕК

Основною задачею лікаря-реабілітолога є планування, організація, координація та контроль виконання роботи з реабілітації інвалідів у районі діяльності МСЕК, систематичний контроль спільно з лікарями лікувально-профілактичних закладів за станом здоров’я всіх інвалідів, а особливо контингентів, виділених у "групу реабілітації". За відсутності реабілітаційної бази роль реабілітолога полягає в участі у створенні регіональної служби реабілітації інвалідів, у розробці індивідуальної програми медичної, соціальної та професійної реабілітації та адаптації інваліда, контролю за її виконанням різними державними органами та організаціями.

На посаду лікаря-реабілітолога МСЕК загального профілю (обласної, міської, міжрайонної, районної) призначається лікар однієї з основних клінічних спеціальностей: ортопед-травматолог або хірург, невропатолог, терапевт.

На посаду лікаря-реабілітолога спеціалізованих МСЕК необхідно вводити реабілітолога-фахівця у відповідності з профілем МСЕК: для роботи в офтальмологічній МСЕК – окуліста; у психіатричній – психіатра; у кардіологічній – кардіолога; в онкологічній – онколога; у травматологічній– травматолога; у фізіпульмонологічній – пульмонолога, фтизіатра.

Лікар-реабілітолог повинен мати стаж з основної клінічної спеціальності не менше 3 років, первинну спеціалізацію з реабілітології, атестаційну категорію з основної лікарської спеціальності.

Призначення та звільнення лікаря-реабілітолога здійснюється головою МСЕК згідно з діючим законодавством.

Реабілітолог працює під керівництвом голови комісії у контакті з лікарями та середнім медичним персоналом лікувально-профілактичних закладів, що здійснюють реабілітаційні заходи.

У своїй діяльності лікар-реабілітолог керується Положенням про медико-соціальну експертизу (1992), Положенням про індивідуальну програму реабілітації, Положенням про Фонд соціального захисту інвалідів в Україні, Законом про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні, наказами.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 833;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.