Обстеження голови

Загальна характеристика:положення пряме, форма звичайна, пропорційної величини, об’єм і рухова активність звичайні. Болючості під час рухів, пальпації, та постукування, порушення цілісності черепа не відмічається. Стан шкіри волосяної частини голови задовільний.

Обличчя:симетричне, пропорційне, правильної форми. Набряки відсутні. Колір шкіри блідий. Висипань не виявлено.

Очі:ширина і рівномірність очних щілин звичайна. Положення очних яблук в орбіті правильне, рухомість не порушена. Повіки звичайної форми. Випадіння брів, вій не відмічається. Кон’юнктива, склери, рогівка звичайні, без патологічних включень. Райдужна оболонка коричневого кольору, без змін. Зіниці круглої форми, середньої величини, рівномірні; пряма і спів дружня реакція на світло жвава; реакція на акомодацію збережена. Здатність очних яблук до конвергенції не порушена. Пальпаторно: офтальмотонус в межах норми, болючості не відмічається.

Ніс:звичайних розмірів, правильної форми, пропорційний до інших частин обличчя. Колір шкіри рожевий, дихання через ніс утруднене. Виділяється прозоре харкотиння, слизистого характеру. Пальпація і перкусія кореня носа, його спинки. Ділянок проекції при носових і лобних пазух не болюча.

Вуха:положення і розміри звичайні; стан привушної ділянки, вушних раковин та зовнішніх слухових ходів задовільний; виділень з них не відмічається.

Привушні слинні залози:не визначаються.

 

Порожнина рота

Відкривання ротавільне.

Запах з ротавідсутній.

Губи:куточки рота симетричні, носо-губні складки виражені, шкіра при ротової ділянки не змінена. Форма і товщина губ звичайна. Слизова оболонка губ блідо-рожевого кольору. Порушення цілісності, наявність крововиливів, пухлин, рубців, висипних елементів та природжених дефектів не виявлено.

Зуби: звичайної форми, цілі; відсутніх, уражених карієсом, штучних, хитання зубів та зубного нальоту не виявлено.

Зубна формула(ВООЗ):

18 17 16 15 14 13 12 11 21 22 23 24 25 26 27 28
48 47 46 45 44 43 42 41 31 32 33 34 35 36 37 38

 

Ясна:рожевого кольору. Набряклості, рихлості, кровоточивості, у тому числі у разі натискання, порушення цілісності, нальоту, сірої облямівки не виявлено.

Язик:звичайних розмірів, блідо-рожевого кольору, вологий, з рівною поверхнею. Рухи не порушені. Сосочки виражені нормально. Порушення цілісності, нашарувань, відбитків зубів на краях, ознак запалення не виявлено.

Слизова оболонкаприсінка і дна порожнини рота, щік, твердого і м’якого піднебіння, язичка, передніх дужок, піднебінних мигдаликів і задньої стінки глотки блідо рожевого кольору, волога. Пігментації, набряклості, кровоточивості, у тому числі у разі натискання, порушення цілісності, пухлин, рубців, висипних елементів не виявлено.

Мигдалики піднебіння:нормальної величини; рихлості, присутності гнійних пробок, зрощень з піднебінними дужками, порушення акту ковтання, змін голосу не виявлено.

 








Дата добавления: 2014-11-29; просмотров: 1137;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.