Самостійна робота. Цей принцип визначає, що готовність елементів системи зв’язку і АУВ та готовність зв’язку від них у нових районах розміщення військ повинні випереджати

  1. Принцип випереджальної готовності СЗ і АУВ відносно органів управління та військ.

 

Цей принцип визначає, що готовність елементів системи зв’язку і АУВ та готовність зв’язку від них у нових районах розміщення військ повинні випереджати готовність елементів системи управління військами. Необхідність такого випереджування диктується, по-перше характером початку й введення сучасної війни (операції, бою), по-друге, потребами гарантованого управління військами під час приведення їх у бойову готовність чи зміні положення пунктів управління в ході бою (операції).

Реалізація принципу на практиці досягається завчасним плануванням зв’язку на перші операції початкового періоду війни, створенням територіальних систем зв’язку та стаціонарних (базових, опорних) мереж зв’язку в них, утримуванням у мирний час у боєготовному стані з’єднань, частин і підрозділів зв’язку необхідної організаційно-штатної структури, проведенням заходів з питань підвищення бойової готовності систем і військ зв’язку, завчасним висуненням і розгортанням польових вузлів і ліній зв’язку в нових районах розміщення пунктів управління (підготовка їх стосовно зв’язку), своєчасним висиланням оперативних груп із засобами зв’язку в райони розташування військ (пунктів управління), виділенням особистих радіозасобів командувачам (командирам) і начальникам штабів об’єднань, з’єднань і частин.

З цією метою всі командувачі (командири) та начальники штабів об’єднань (з’єднань і частин) зобов’язані постійно, в будь-яких умовах обстановки мати при собі засоби зв’язку, які б дозволяли підтримувати стійкий зв’язок із старшими й підлеглими командувачами, командирами й штабами а також із своїм штабом. При цьому вони повинні особисто вести переговори з використанням цих засобів. Відрив засобів зв’язку від командувачів (командирів) недопустимий. Переміщення пунктів управління в нові райони розгортання в усіх випадках допускається тільки після встановлення від них зв’язку.

 

 

 








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 937;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.