Класифікація засобів зв’язку і АУВ.

Засоби військового зв’язку – технічні засоби, які здійснюють передачу, обробку й (або) прийом повідомлень у системі військового зв’язку. За функціональним призначенням у системі зв’язку можна виділити шість основних груп засобів зв’язку:

1. Засоби каналоутворення, які призначені для утворення типових каналів передачі й групових трактів первинної мережі військового зв’язку. Вони поділяються на:

- радіозасоби;

- радіорелейні засоби;

- тропосферні засоби;

- проводові (кабельні) засоби;

- космічні.

2. Комутаційні засоби.

3.Спеціальні засоби.

4. Засоби автоматизації управління.

5. Кінцеві засоби.

6. Засоби забезпечення.

Крім перечислених засобів електрозв’язку для забезпечення військового зв’язку застосовуються

7. Рухомі засоби зв’язку.

8. Сигнальні засоби зв’язку.

Класифікація основних засобів зв’язку показана на мал.2

2. Комутаційні засоби призначені для комутації кінцевих засобів, каналів, повідомлень, пакетів.

3. Спеціальні засоби зв’язку призначені для виконання спеціальних функцій обробки, засекречення, підвищення достовірності, управління зв’язком, забезпечення безпечності, або оповіщення, ущільнення каналів, спряження каналів передавання з ЕОМ та кінцевими засобами.

4. Засоби автоматизації управління призначені для прискорення процесу збору, обробки, зберігання, видачі інформації, рішення інформаційних, розрахункових та інших задач в інтересах ОУ.

5. Кінцеві засоби встановлюються на робочих місцях посадових осіб і призначені для передавання та приймання повідомлень і перетворення їх до виду, зручного до сприймання. В якості кінцевих засобів можуть використовуватися ТЛФ і ТЛГ апарати, факсимільні апарати, термінали мереж передачі даних, персональні ЕОМ різних типів.

6. Засоби забезпечення призначені для електропостачання, технічного обслуговування, відновлення і ремонту засобів військового зв’язку, механізації роботи під час їх розгортання й експлуатації. До них відносяться засоби електропостачання, АТО, кабелеукладачі, кабельні машини, апаратні життєзабезпечення.

7. Рухомі засоби зв’язку призначені для забезпечення фельд’єгерсько-поштового зв’язку у всіх видах бойових дій і використовуються для доставки бойових документів, таємних і поштових відправлень.

8. Сигнальні засоби зв’язку використовуються для передачі заздалегідь встановлених команд, донесень, сигналів оповіщення, управління і взаємодії, взаємного опізнавання, позначення своїх військ, такі як, з о р о в і (сигнальні ракети, димові шашки, ліхтарі, прапорці) і з в у к о в о ї (сирени, свистки).

Вказані засоби зв’язку використовуються комплексно і повинні забезпечувати своєчасність, надійність, швидкість, скритність передачі інформації.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1322;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.