Лекція 8.

Далі визначається об’єкт класу pageFormat з параметрами по замовчуванню:

 

PageFormat pf = new PageFormat()

і задаються нові параметри методом: pf.setPaper(p).

Після цього викликати на екран вікно Параметри сторінки методом pageDiaІog() не обов’язково, оскільки ми отримаємо мовчазний процес друку. Так робиться в тих випадках, коли друк виконується в фоновому режимі окремим підпроцесом. Далі треба дати завдання на друк (print job) — вказати кількість сторінок, їх номери, порядок друку сторінок, кількість копій. Всі ці дані збираються в класі PrinterJob.

Система друку Java 2D розрізняє два види завдань. В більшості простих завдань — Printable Job — є тільки один клас, малюючий сторінки, тому у всіх сторінок одні й ті ж параметри, сторінки друкуються послідовно з першої по останню або з останньої сторінки по першу, це залежить від системи друку. Другий, більш складний вид завдань — Pageable Job — визначає для друку кожної сторінки свій клас, малюючий сторінки. Тому у кожної сторінки можуть бути власні параметри. Крім того, можна друкувати не все, а тільки вибрані сторінки, виводити їх в зворотному порядку, друкувати на обох сторонах листа. Для здійснення цих можливостей визначається екземпляр класу Book або створюється клас, реалізуючий інтерфейс Pageable. В класі Book є також один конструктор, створюючий порожній об’єкт:

Book b = new Book()

 

Після створення в даний об’єкт додаються класи, малюючі сторінки. Для цього в класі Book є два методи:

o append (Printable p, PageFormat pf) —додає об’єкт р в кінець;

o append(Printable p, PageFormat pf, int numPages) — додає numPages екземплярів р в кінець.

Якщо кількість сторінок невідома, то задається константа UNKNOWN_ NUMBER_OF_PAGES.

Залишається задати число копій (якщо воно більше 1), методом setСopies(int n) і завдання сформовано. Ще один корисний метод defaultPage() класу PrinterJob повертає об’єкт класу PageFormat по замовчуванню. Цей метод можна використовувати замість конструктора класу PageFormat.

Друк текстового файлу заключається в розміщенні його рядків в графічному контексті методом drawstring(). При цьому необхідо прослідкувати за правильним розміщенням рядків в області друку і розбиттям файлу на сторінці.

Лекція 8.








Дата добавления: 2014-12-10; просмотров: 553;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.