Перелік рекламоносіїв згідно з їхнім рейтингом

Рейтинг Рекламоносій Одиниця виміру послуги Тариф за послугу, гри.
       

Якщо береться до уваги рейтинг рекламоносіїв, тоді у формулі і вже розглянутої найпростішої економіко-математичної моделі необхідно використовувати чинні тарифи за послуги, щоб отримати точні значення витрат рекламодавця на засоби масової інформації. А вибираючи рекламоносіїв, насамперед вибирати тих, рейтинг яких більший.

Такі самі моделі можна використати для вибору засобів масової інформації, маючи цільову функцію

У такий спосіб розраховується бюджет рекламної кампанії і досягається мета якнайменшої та якнайефективнішої витрати коштів.

За цією ж формулою проводиться оперативний контроль використання бюджету в ході проведення рекламної кампанії, якщо змінюються види послуг, тарифи, збільшується (зменшується) тираж, реалізація, охоплення рекламоносіїв тощо.

Ціна за 1000 визначається за формулою

Ц1000 = 1000*Т / А,

де Т – тариф за послугу, гривень; А – аудиторія (тираж, обсяг реалізації, корисна аудиторія, кількість контактів тощо).

Необхідно вносити корективи й ураховувати реалії в діяльності засобів масової інформації на всіх етапах проведення рекламної кампанії, уточнюючи та порівнюючи планові значення (нормативи) й ті, які одержано в ході показу рекламного звернення цільовій аудиторії.

Їх можна доповнити іншими показниками, які доповнюють і уточнюють основні. Так, можна визначити коефіцієнт обігу, міру корисного проникнення в цільову аудиторію, міру відповідності носія цільовій аудиторії, міру рекламного тиску, міру накопичення аудиторії тощо.

Коефіцієнт обігу – це теоретична прогнозна середня кількість споживачів, через руки яких проходить один примірник даного носія реклами. Він визначається як відношення загальної чисельності аудиторії до обсягу реалізації.

Міра накопичення – це зростання аудиторії того самого засобу реклами, який виходить кілька разів. Вона визначається як відношення кількості аудиторії п до кількості (п - 1) публікацій звернення.

Вартість рекламного простору – це ціна, яку платять за розміщення рекламного звернення в даному носії реклами.

Міра корисного проникнення – це частка цільової аудиторії, яка охоплюється даним носієм реклами (вона дорівнює 100 %, якщо повністю охоплює всю цільову аудиторію і спадає нижче за 100 %, якщо цільова аудиторія становить лише частку загальної аудиторії даного носія).

Ці та інші показники дають змогу детально обґрунтовувати ефективність використання засобів масової інформації.

результатів рекламної кампанії.








Дата добавления: 2017-12-05; просмотров: 319;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.