Креслення в системі AutoCAD

Креслення в системі AutoCAD - це файл, що містить опис графічної та іншої інформації в спеціальному форматі (.DWG).

Швидкість і легкість, з якими можуть бути виконані і модифіковані креслення засобами системи AutoCAD, залежать від відповідності підготовленого для роботи конструктора робочого середовища обстановці, звичної для нього. Для успішної роботи над кресленням також необхідно дотримуватися певних правил і дотримуватися вимог Єдиної системи конструкторської документації.

Розробка проекту - це колективна праця багатьох конструкторів різних підрозділів підприємства, тому на кожному підприємстві встановлюють стандарти для спільного застосування в конструкторської документації. Контролюються властивості шарів (найменування і призначення шару, колір, тип і товщина ліній, що належать шару), розмірний і текстовий стилі, типи ліній і т. д. Система AutoCAD містить набір інструментів, що забезпечують відповідність стандарту підприємства всіх креслень, що дозволяє без втрат обмінюватися інформацією між підрозділами підприємства.

ЄСКД встановлює накреслення і товщину ліній на кресленнях всіх галузей промисловості. Система AutoCAD містить набір типів ліній, що задовольняють її вимогам, а при необхідності можна створити власний набір типів ліній, використовуючи засоби AutoCAD. Нагадаємо, що найменша товщина ліній на кресленнях повинна бути 0,2 мм, а найменша відстань між лініями - 0,8 мм.

Встановлення відповідності застосовуваного шрифту вимогам ЄСКД також сприяє більш передбачуваній роботі над проектом. Система AutoCAD дозволяє використовувати будь-який шрифт, що поставляється з операційною системою Windows, а також велику кількість власних шрифтів. Однак, незважаючи на це, дуже часто доводиться створювати власні креслярські шрифти, щоб задовольнити вимоги нормоконтролю.

Система AutoCAD дозволяє створювати і зберігати розмірні стилі, які повністю відповідають правилам нанесення розмірів і граничних відхилень на кресленнях, встановленим ЄСКД. У пакеті дозволено застосування різних кольорів для окремих частин розмірного блоку, різних способів відображення виносних і розмірних ліній, стилів стрілок і багато іншого. Форму і місце розташування розмірного блоку визначає великий набір системних змінних, однак в AutoCAD передбачені засоби, що значно скорочують час на їхнє налаштування.

Нарешті, при створенні робочого середовища необхідно подбати про налаштування режимів креслення, що встановлюють крок і фіксують напрямок переміщення графічного курсору, налаштувати режим об'єктної прив'язки, включити фонову координатну сітку, яка допомагає орієнтуватися на робочому полі креслення.

Крім того, перш ніж приступати до проектування, бажано створити набір форматів аркушів креслень, основний напис і додаткові графи до нього.








Дата добавления: 2017-11-04; просмотров: 421;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.