Заборгованість підприємства бюджету по податках.

- заборгованість по нарахованій але невиплаченій заробітній платі, на перше число місяця.

- розрахунки з постачальниками - це заборгованість постачальникам за одержані ТМЦ, сировину, матеріали…

- заборгованість по розрахунках з пенсійним фондом,

- розрахунки з фондами соціального страхування:

а) на випадок тимчасової втрати працездатності,

б) на випадок безробіття,

в) від нещасних випадків,

- векселі видані - заборгованість постачальникам за одержані від них ТМЦ, яка забезпечена векселями.

Відмінною ознакою джерел утворень є те, що вони показують за рахунок чого утворені активи підприємства і яке їх цільове призначення. Активи підприємства і джерела їх створення є різним групуванням одних і тих же засобів підприємства і так як кожний вид активів має певне джерело утворення, то сума всіх активів = сумі всіх джерел утворення.

2. Метод бух обліку(від гр. methodos – дослідження)це сукупність способів і прийомів, за допомогою яких забезпечується суцільне і об’єктивне відображення об’єктів обліку.

Основними елементами методу б.о. є:

Документація - це спосіб суцільного і безперервного відображення об’єктів господарських засобів та їх джерел шляхом використання бухгалтерських документів.

Інвентаризація - це опис фактичної наявності госп.засобів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів шляхом обміру, зважування, підрахунку. Результат інвентаризації обов’язково оформляють документально, співставляють з даними б.о.

Оцінка -це спосіб вартісноговимірювання господарських засобів в єдиному грошовому вимірнику. Математичне вираження цього способу : кількість помножити на вартість.

Калькуляція – це спосіб накопичення витрат з метою визначення собівартості продукції, робіт та наданих послуг. На практиці калькуляцію оформляють у вигляді таблиці – кошторис витрат.

Рахунки б.о. - спосіб поточного групування і узагальнення в процесі роботи підприємства, економічно-однорідних об’єктів, для обліку наявності і руху господарських засобів та їх джерел.

Подвійний запис – це принцип відображення госп.операцій на двох бухгалтерських рахунках в одній і тій же сумі.

Баланс –спосіб узагальненого групування і відображення госп.засобів і джерел їх утворення у грошовій оцінці на певну визначену дату. Особливість – рівність між загальною вартістю господарських засобів і джерел їх утворення.

Звітність – це певна система звітних форм, в яких знаходять відображення сукупність взаємопов’язаних показників, які відображають результати діяльності суб’єктів господарювання.









Дата добавления: 2017-05-18; просмотров: 396;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.