Приклади позначення типа підшипника

 

Тип підшипника вказують у позначенні підшипника цифрою, яка проставляються в четвертому зліва знаку.

Нижче надано коротку характеристику деяких типів підшипників і приклади їх умовних позначень.

0 – радіальний кульковий підшипник найбільш простий та дешевий. За своїми конструктивним особливостям здатний сприймати частково й осьове навантаження, що діє в обидва боки уздовж осі валу, при цьому воно не повинно перевищувати 70 % від невикористаного припустимого радіального навантаження при заданій розрахунковій довговічності. Це дає можливість застосовувати їх для фіксації валу в осьовому напрямку. Вони здатні працювати при великих числах оборотів, при цьому мають найменші втрати на тертя.

Підшипники цього типу допускають невеликий перекіс валу (до 0,25°). Великі перекоси ведуть до різкого зменшення його довговічності. Застосовуються досить широко, наприклад в електродвигунах малої потужності, у коробках передач автомобілів, тракторів, металорізальних верстатів, у роликах транспортерів, у редукторах невеликої потужності та інших вузлах машин.

Приклад 2.7.

7000315 – радіальний кульковий підшипник середньої вузької серії з внутрішнім діаметром 75 мм.

1 – радіальний кульковий сферичний (самоустановлювальнийі). В основному призначений для сприйняття радіального навантаження хоча може сприймати також і невеликі навантаження в обидва боки до 20 %від невикористаної радіальної. Ці підшипника допускають перекіс кілець до 3°, що дає можливість використовувати їх при неспіввісносних посадкових місцях чи прогинах вала від дії навантажень.

Через здатність самовстановлюватися дані підшипники можуть бути допущені для монтажу у вузлах машини з корпусами, які стоять окремо, у випадку розбіжності осей посадкових місць під підшипниками. Вони знаходять широке застосування в сільськогосподарських, трикотажних та інших машинах.

Приклад 2.8.

...1306 – підшипник кульковий сферичний середньої серії з внутрішнім діаметром 30 мм.

2 – радіальний з короткими циліндричними роликами. При тих самих габаритних розмірах, як і кулькові підшипники, вони володіють більшою радіальною вантажопідйомністю, але не допускають сприйняття навіть найменшої осьової сили. Вони часто є опорою плавучого валу, при цьому зовнішнє і внутрішнє кільця другого підшипника даного валу повинні бути зафіксовані. Вони можуть застосовуватися у вузлах машин із жорсткими короткими валами, що не мають прогину під дією зовнішніх навантажень. У тих випадках, коли в одній опорі встановлений роликовий підшипник без бортів, в іншій обов'язково повинний бути застосований підшипник, що фіксує позицію відносно корпусу. Підшипники цього типу мають дуже велике різноманіття конструктивних особливостей. Вони застосовуються, наприклад, в електродвигунах середньої і великої потужності, опорах відцентрових насосів, буксах вагонів та інших вузлів машин.

Приклад 2.9.

...2408 – підшипники радіальні з короткими циліндричними роликами важкої серії з внутрішнім діаметром 40 мм.

3 – радіальний роликовий сферичний. Має найбільшу вантажопідйомність у порівнянні з будь-яким типом підшипників відповідних габаритів. Такі підшипники можуть сприймати одночасно з радіальним і двостороннє осьове навантаження, що не повинне перевищувати 20 %невикористаного припустимого радіального навантаження. Вони мають можливість самовстановлюватися при відносному перекосі внутрішнього і зовнішнього кілець.

Підшипники цього типу успішно застосовуються в опорах довгих багатоопорних валів. Їх встановлюють, наприклад, у вугільних комбайнах, вирубних машинах, відцентрових вентиляторах, прокатних станах, редукторах середньої і великої потужності, грохотах, каменедробарках та в цілому ряді інших машин аналогічного типу.

Приклад 2.20.

...3333 – роликопідшипник радіальний сферичний середньої серії з внутрішнім діаметром 165 мм.

4 – радіальний роликовий з довгими циліндричними роликами, призначений для сприйняття тільки радіальних навантажень. Відносний перекіс неприпустимий. Підшипники цього типу дуже чутливі до прогинів валу і неспіввісності посадкових місць.

5 – радіальний роликовий з витими роликами. Ці підшипники призначені для сприйняття навантажень ударного типу.

6 – радіально-упорний кульковий підшипник, призначений для сприйняття комбінованих навантажень, що діють у радіальному й осьовому напрямках.

Для забезпечення фіксації валу в обох напрямках підшипники даного типу необхідно встановлювати попарно. Одинарний підшипник може сприймати і тільки одне чисто осьове навантаження, що діє в одному напрямку.

Підшипники цього типу застосовуються у вузлах із жорсткими двохопорними валами при порівняно невеликих відстанях між опорами, а також у вузлах, що вимагають регулювання внутрішнього зазору у підшипниках під час монтажу й у процесі експлуатації. До числа таких вузлів відносяться, наприклад, шпинделі металорізальних і деревообробних верстатів, електродвигуни, центрифуги, черв'ячні редуктори невеликої потужності, передні колеса автомобілів та інші вузли машин.

Приклад 2.21.

...46310 – кульковій підшипник радіально-упорний з кутом контакту, що дорівнює 26° середньої серії з внутрішнім діаметром 50 мм.

7 – роликовий конічний підшипник (роликопідшипники конічні), призначаються для сприйняття комбінованих навантажень (радіальних або осьових), співвідношення яких залежить від його конусності. При установці двох підшипників поруч чи на протилежних кінцях двоопорного валу кожний з них здатний сприймати частину радіального навантаження. Унаслідок того, що зовнішнє кільце знімне, підшипник зручний для роздільного монтажу, але при цьому потрібне ретельне регулювання, тому що сильне затягування дає різке підвищення температури, а недостатнє – призводить до руйнування підшипника.

Підшипники цього типу мають широке використовування в різних машинах та механізмах. Вони застосовуються, наприклад, у черв'ячних редукторах середньої і великої потужності, колесах вантажних автомобілів, ковзанках гусениць тракторів, шпинделях металорізальних верстатів, на опорних та робочих валках прокатних станів та інших вузлів машин і механізмів.

Приклад 2.22.

...7624 – ролико-підшипник з конічними роликами середньої серії з внутрішнім діаметром 120 мм.

8 – упорний кульковий підшипник, виготовляють одинарним і подвійним, – тобто в сепараторі знаходяться два ряди кульок. Одинарні сприймають осьове навантаження в одному напрямку, а подвійні – в обох.

Від значення навантаження залежить число сепараторів з тілами кочення в одному вузлі підшипника. Для усунення монтажного перекосу осей кілець підшипника унаслідок порушення перпендикулярності опорної поверхні корпусу до осі валу, рекомендується під опорну поверхню кільця підкладати який-небудь пластичний матеріал.

Підшипники цього типу не рекомендується ставити на горизонтальних валах. Вони застосовуються, наприклад, у вертикальних центрифугах, у кранових крюках, в опорах поворотних кранів, в обертаючих центрах металорізальних верстатів, в домкратах великої вантажопідйомності та інших вузлах машин і механізмів.

Приклад 2.23

...8222 – підшипник упорний кульковий легкої серії з внутрішнім діаметром 110 мм.

9 – упорний роликовий. Ці підшипники несуть таке ж призначення, як кулькові упорні, але мають більшу вантажопідйомність.

 








Дата добавления: 2017-01-13; просмотров: 925;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.01 сек.