Манометр контролю тиску в шинах

Манометр призначений для виміру тиску повітря в шинах. Манометр 17 (рис. 15.20) встановлений на щитку приладів.

Принцип дії манометра заснований на зміні пружної деформації трубчастої пружини при подачі в її внутрішню порожнину тиску. При деформацій трубчастої пружини відбувається переміщення її вільного кінця, яке за допомогою механічної передачі перетворюється в обертовий рух стрілки приладу. Межі виміру манометра від 0 до 6 кгс/см2, ціна поділок шкали 0,2 кгс/см2.

Манометр повітряного балона

Манометр призначений для виміру тиску в повітряному балоні системи централізованого регулювання тиску повітря в шинах. Манометр 15 (рис. 15.20) розташований на щитку приладів. Принцип дій аналогічний принципу дії манометра тиску в шинах.

Межі вимірювання манометра від 0 до 10 кгс/см2, ціна поділок шкали 0,5 кгс/см2.

Лічильник мотогодин

Лічильник мотогодин (ЛМГ) 48 (рис. 15.20) призначений для автоматичного обліку часу роботи двигуна. ЛМГ розташований на щитку приладів.

ЛМГ являє собою годинниковий механізм із пружинно-електромагнітним приводом з барабанною шкалою, яка показує сумарний час роботи двигуна.

Ємність лічильного пристрою ЛМГ 99999,9 год.

Ціна поділок першого правого барабанчика відлікового пристрою – 0,1 год.

 

Догляд за контрольно-вимірювальними приладами

Перевірку роботи контрольно-вимірювальних приладів виконувати після пуску двигуна (пр. 27.1.1). При порушеннях у роботі контрольно-вимірювальних приладів необхідно перевірити електричні з'єднання, справність запобіжників і проводки і, якщо вони справні, замінити несправний прилад або датчик.

 

15.5. Щиток приладів

У відділенні керування перед механіком-водієм розташований щиток приладів 76 (рис.15.1), що за допомогою трьох кронштейнів кріпиться до корпуса машини. Розміщення приладів на щитку показано на рис.15.20.

Усі прилади щитка змонтовані на двох панелях. Прилади лівої панелі поміщені в металевий ящик (екран) для зниження рівня радіоперешкод.

На задній стінці лівого екрана щитка приладів розташована з’єднувальна панель дротів, панель монтажу діодів, роз’ємів дротів. На нижній стінці розташована кнопка 35 перевірки справності сигнальних і контрольних ламп. На задній стінці правого екрана щитка приладів розташовані роз’єми дротів і переривач покажчика поворотів.

Шкали приладів лівої частини щитка освітлюються лампами, розташованими над приладами. Світло ламп направляється на прилади спеціальним відбивачем 11. Прилади також мають свої індивідуальні підсвітлювачі з відбивачами.

Увімкнення освітлення щитка приладів, підсвічування шкал і регулювання їхньої яскравості здійснюються поворотом рукоятки вимикача-реостата 27 ВК416-01 ОСВЕЩЕНИЕ ПРИБОРОВ.

 








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 605;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.