УСТАТКУВАННЯ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА

Подальше технічне обслуговування обладнання можуть здійснювати такіпідприємства на вимогах договору. Зріст потенціалу вторинного ринку постійнопідтверджується і в Україні. Практично _______всі пропозиції фірм, торгуючихобладнанням, містять списки обладнання, яке було у використанні. Інтернет такожвносить свою лепту, полегшує пошук і купівлю устаткування, яке вжевикористовувалось. Але загальний обсяг вторинного ринку обладнання все ще невідповідає попиту на нього і, крім того, гальмує розвиток ринку лізингових послуг вУкраїні.

4. За останні роки в розвинутих країнах стали виникати незалежні фірми, які незаймаються виробництвом обладнання, а виконують роботи з ремонту йобслуговування обладнання за угодами. Така форма обслуговування одержала назву«ремонт третіми фірмами».

5. В сучасних умовах, коли на ринку технологічного обладнання все більшимпопитом користуються не тільки окремі машини й верстати, але й комплекснітехнологічні лінії, а також цілі комплекси устаткування для відповідних галузейвиробництва, аж до будівництва підприємства “під ключ”, сфера технічногообслуговування органічно поєднується зі сферою інженерних послуг - інжинірингом.

6. Придбання сучасного обладнання у лізинг такого виду, який передбачаєпроведення всього комплексу технічного обслуговування обладнання лізінгодавцем– оперативний, повний, “мокрий” лізинг.Далеко не всі підприємства України мають змогу побудуватиконкурентоспроможну систему організації технічного сервісу. Цей фактор, нарівні зіншими, гальмує розвиток підприємств, а отже – і всієї нашої промисловості.На ефективність застосування кожної організаційної форми проведення ремонтівта технічного обслуговування впливають, звичайно, два фактори: складність тапрогресивність устаткування; кількість устаткування на промисловому підприємстві.Дані фактори впливають, впершу чергу, на вартість ремонту та технічногообслуговування устаткування. Звідси, в якості основи вибору ефективностізастосування організаційних форм ремонтного та технічного обслуговуванняустаткування вважаю доцільним використовувати вартісній критерій.

Висновки

Застосування сучасних організаційних форм ремонту та технічногообслуговування устаткування промислового підприємства, які були розглянуті,на основі вибраного вартісного критерію допоможе підприємствам підвищитиефективність та конкурентоспроможність виробничої діяльності.








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 768;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.