Г) Вхідний і вихідний опори

 
 

Будь-який ВП повинен перетворювати вхідний сигнал з мінімальним спотворенням. Ступінь спотворення сигналу в ВП великою мірою залежить від його вхідного й вихідного опорів.

 

Рис. 4. До питання про вплив потужності, споживаної ВП, на результат перетворення:

а — перетворюваний сигнал — напруга; б — перетворюваний сигнал — струм.

 

Покажемо це на такому прикладі. Нехай ВП з вхідним опором Rвх вмикається до активного двополюсника з вихідним опором R й e. р. с. е


(рис. 4, а). До замикання ключа напруга на виході активного двополюсника дорівнює e. р. с. е, після замикання ключа ця напруга зменшиться до значення

Зниження вихідної напруги сталося тому, що в колі виник струм, який на опорі R створив спад напруги. Саме на це значення відносно e. р. с. й зменшиться вихідна напруга активного двополюсника, причому зниження вихідної напруги буде тим більшим, чим менше значення Rвх . Отже, для того щоб спотворення (зменшення) вихідної напруги активного двополюсника при вмиканні ВП було мінімальним, необхідно, щоб виконувалася умова Rвх >>R.

Інший приклад. На рис. 4, б показано схему, яка містить e. р. с. й послідовно ввімкнений опір навантаження R н. Припустимо що ключ замкнено; тоді струм у колі дорівнює і1 =е/Rн. Введемо в схему послідовно з Rн ВП з вхідним опором Rвх (розімкнемо ключ). Струм у колі зменшиться й дорівнюватиме:

 

Очевидно, що нове значення струму в колі мало відрізнятиметься від попереднього значення, якщо виконується умова Rвх <<Rн.

д) Швидкодія

Під швидкодією ВП розуміють здатність його швидко реагувати на зміну вхідного сигналу (залежить від принципу дії і конструкції).








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 597;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.