Аеродроми і аеропорти

Відведення території для будівництва та реконструкції аеродромів і аеропортів, будівництво, реконструкція та експлуатація аеродромів і аеропортів допускаються в порядку, передбаченому чинним законодавством України. Приаеродромна територія (прилегла до аеродрому зона контролю і обліку об'єктів та перешкод) - обмежена встановленими розмірами місцевість навколо аеродрому, над якою здійснюється маневрування повітряних суден.

Розміри приаеродромної території повинні бути доведені власником аеродрому (аеропорту) до відповідних Рад народних депутатів, підвідомча територія яких повністю чи частково підпадає під приаеродромну територію. На приаеродромній території запроваджується особливий режим одержання дозволу на будівництво (реконструкцію) та іншу діяльність тільки за узгодженням з органом державного регулювання діяльності авіації та відповідною Радою народних депутатів.

Сторони, які допустили порушення правил будівництва та інші дії на приаеродромній території, зобов'язані на вимогу власника аеродрому припинити будівництво чи іншу діяльність на цій території та провести у встановлений термін за свої кошти і своїми силами усунення порушень.

Сертифікація і допуск цивільного аеродрому до експлуатації

Аеродром повинен бути сертифікований на відповідність його нормам придатності до експлуатації з видачею відповідного сертифіката. Сертифікат придатності аеродрому до експлуатації може бути анульовано або його дію тимчасово припинено державним органом, що видав сертифікат, якщо буде виявлено невідповідність аеродрому нормам придатності до експлуатації. Всі цивільні аеродроми підлягають реєстрації у державному органі з питань сертифікації і реєстрації та занесенню їх до державного реєстру аеродромів України, після чого його власникові чи експлуатанту видається свідоцтво про реєстрацію. Аеродроми підлягають перереєстрації у разі зміни власника аеродрому, а також в інших випадках, передбачених правилами реєстрації. При виключенні аеродрому з реєстру свідоцтво про його реєстрацію втрачає силу, а власник аеродрому втрачає право на його експлуатацію.

Аеродром і його елементи повинні мати маркування, що відповідає нормам придатності аеродромів до експлуатації. Усі нерухомі об'єкти і споруди, розташовані на приаеродромній території, повинні бути марковані денними і нічними маркувальними знаками та пристроями згідно з нормами придатності аеродромів до експлуатації. Маркування нерухомих об'єктів і споруд денними та нічними маркувальними знаками провадиться власниками цих нерухомих об'єктів за їх рахунок.








Дата добавления: 2016-04-11; просмотров: 816;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.