Про спеціальні обмеження, передбачені законодавством України

 

Згідно із Законом України “Про засади запобігання і протидії корупції” персонал Державної кримінально-виконавчої служби України (далі – ДКВС України) незалежно від займаної посади або спеціального звання є особами, уповноваженими на виконання функцій держави (представниками влади), діяльність яких пов’язана з виконанням завдань у сфері запобігання і протидії злочинності та забезпечення правопорядку.

З огляду на викладене, персоналу ДКВС України

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

1. Займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю (крім викладацької, наукової, творчої, медичної практики, інструкторської
та суддівської практики із спорту та у позаробочий час).

2. Одержувати неправомірну вигоду або приймати обіцянки (пропозиції) такої вигоди для себе чи інших осіб, зокрема:

сприяти господарській діяльності фізичних і юридичних осіб
в одержанні ними субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів, пільг, укладанню контрактів;

неправомірно сприяти призначенню на посаду особи, втручатися
в діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування або посадових осіб;

неправомірно надавати перевагу фізичним або юридичним особам
у зв’язку з підготовкою проектів, виданням нормативно-правових актів та прийняттям рішень.

3. Входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків представлення особою у раді товариства інтересів держави
чи територіальної громади).

4. Безпосередньо або через інших осіб одержувати подарунки (пожертви), за винятком випадків, передбачених законодавством.

5. Мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких осіб або бути безпосередньо у їх підпорядкуванні.

6. Протягом року з дня звільнення з посади укладати трудові договори або вчиняти правочини у сфері підприємницької діяльності з підприємствами, установами (організаціями незалежно від форм власності), за умови здійснення в минулому контролю за діяльністю цих підприємств, установ, організацій.

7. Розголошувати або використовувати у своїх інтересах інформацію, яка стала відома у зв’язку з виконанням службових повноважень, а також представляти інтереси будь-якої особи у справах, в яких іншою стороною є орган, в якому вони працювали.

 

За порушення вказаних обмежень особа притягується до відповідальності відповідно до Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Крім цього, у зв’язку з притягненням до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення працівник ДКВС України в обов’язковому порядку звільняється з посади.

 








Дата добавления: 2016-03-10; просмотров: 602;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.