VII. Запобігання проявам корупції

7.1. Корупційне правопорушення – умисне діяння, що містить ознаки корупції, вчинене особою, зазначеною у частині першій статті 4 Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції”, за яке законом установлено кримінальну, адміністративну та дисциплінарну відповідальність.

7.2. Персонал ДКВС України зобов’язаний неухильно дотримуватись обмежень і заборон, передбачених антикорупційним законодавством та Законом України “Про Державну кримінально-виконавчу службу України”, уникати дій, які можуть бути підставою підозрювати його в корупції (Пам’ятка-застереження працівника ДКВС України про спеціальні обмеження, передбачені законодавством України, додається).

7.3. Персонал ДКВС України не може мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких йому осіб або бути безпосередньо підпорядкованим у зв’язку з виконанням повноважень близьким йому особам.

7.4. У разі виникнення обставин, що порушують вимоги частини першої статті 9 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, відповідні особи, близькі їм особи вживають заходів щодо усунення таких обставин у п’ятнадцятиденний строк.

Якщо в зазначений строк ці обставини добровільно не усунуто, відповідні особи або близькі їм особи в місячний строк з моменту виникнення обставин підлягають переведенню в установленому порядку
на іншу посаду, що виключає безпосереднє підпорядкування.

У разі неможливості такого переведення особа, яка перебуває у підпорядкуванні, підлягає звільненню із займаної посади.

7.5. Керівник органу і установи виконання покарань, слідчого ізолятора чи навчального закладу, що належить до сфери управління ДПтС України, у разі виявлення корупційного правопорушення чи одержання інформації про вчинення такого правопорушення підлеглим персоналом зобов’язаний у межах своїх повноважень ужити заходів щодо припинення такого правопорушення та негайно письмово повідомити про його вчинення спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції.

7.6. Персонал ДКВС України повинен неухильно дотримуватися даних вимог.

7.7. Особи, які порушують принципи і норми професійної етики, дискредитують свій підрозділ та ДКВС України в цілому, позбавляються морального права на повагу, підтримку і довіру з боку громадян, колег і товаришів по службі.

 

Департамент по роботі з персоналом

Державної пенітенціарної служби України


Додаток

до Кодексу етики та службової поведінки персоналу

Державної кримінально-виконавчої служби України

 

 








Дата добавления: 2016-03-10; просмотров: 765;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.