Впровадження і функціонування СУОП

Система управління охорони праці повинна бути сумісна або об’єднана з іншими системами управління в організації праці(рис 2.1 ).

Рис. 2.1. Комплексна система управління

 

Органів управління може бути декілька, залежно від структури підприємства. На першому рівні за будьяких умов повинен бути роботодавець. Органом управління на другому(третьому) рівні є кірівники структурного підрозділу. В оперативному вирішенні питань та здійсненню контролю органу управління виконують керівники дільниць, майстри, виконроби, енергетики, механіки.

Управлінську інформацію складають за даними ідентифікації небезпек на кожному структурному підрозділі, визначених ступенів ризкуособливо небезпечних та шкідливих технологічних процесів, стану виконання планів робіт, наказів, розпоряджень, приписів.

Управлінські рішення доводяться до об’єкта управління у вигляді наказів, розпоряджень, приписів, планів робіт тощо

Рис.2.2. Прийняття управлінського рішення (загальна блок-схема)

 

Для розробки і впровадження СУОП в управлінні створюється комісія з питань охорони праці під керівництвом заступника начальника управління, за участю представників служби охорони праці, профспілок та уповноважених трудовим колективом. Структура, завдання СУОП, порядок взаємодії структурних підрозділів з питань охорони праці, періодичність і порядок внутрішніх перевірок, відповідальність керівників служб та підрозділів, а також працівників викладені в Положенні про розробку СУОП. Структура положення про СУОП визначається з урахуванням зразкових та конкретних умов праці на підприємстві. Впровадження СУОП здійснюється за наказом начальника управління. Алгоритм впровадження СУОП наведено на рис 2.2.

 

Рис. 2.3. Алгоритм створення СУОП








Дата добавления: 2015-12-26; просмотров: 1926;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.