Особливості потужних генераторних ламп

Мають «праві» анодно-сіткові характеристики, основна частина знаходиться в областях позитивної сіткової напруги.

Позитивні Uс1 необхідні для отримання максимальних коефіцієнтів посилення та використання анодної напруги.

При збільшенні густини сіток досягається коефіцієнт посилення m = 50 ¸ 100, що є достатнім для застосування ламп в якості генератора.

Працюють в режимах класу С або В.

При великих напругах Uс1 характеристики тріода мають пентодний характер, що дозволяє отримати більші струми аноду, вихідні потужності при високих ККД.

Найбільш вигідним місцем розташування робочої точки А, для отримання максимальної потужності, є перегин анодної характеристики.

Значення вихідної потужності пропорційно площі трикутника Еи -А- Uа_min.

Чим менші Ra і Uа_min тим менша потужність , що виділяється на аноді та в Ra. Але лампа знаходиться в режимі прямого перехвату електронів сіткою, сітковий струм мінімальний. Такий режим генератора отримав назву недонапруженого.

При великих сіткових напругах в імпульсах до декількох кВ і значних сіткових струмах суттєвою проблемою є виникнення дінатронного ефекту і термоелектронної емісії які приводять до різких збільшень сіткових і анодних струмів. Це явище отримало назву блокінг- ефекту.

Протидією блокінг- ефекту є антидінатронні покриття сітки золотом та цирконієм, що також збільшує коефіцієнт випромінювання.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 551;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.