ВИСНОВКИ З ЧЕТВЕРТОГО ПИТАННЯ

Принципи господарського процесуального права — це закріплені в нормах господарського процесуального права основні керівні положення, що відображають специфіку, сутність і зміст даної галузі права. Принципи господарського процесуального права поділяють на принципи організації системи господарських судів та функціональні принципи господарського процесу. До принципів організації системи господарських судів відносять: принцип здійснення правосуддя винятково судами, принцип права на судовий захист, принцип поєднання одноособового і колегіального складу суду при розгляді справ, принцип незалежності суддів і підпорядкування їх тільки законові, принцип гласності судового процесу, принцип державної мови судочинства, принцип рівності організацій і громадян перед законом і судом, принцип обов'язковості судових рішень.

До функціональних принципів господарського процесу відносять: принцип законності, принцип диспозитивності, принцип змагальності, принцип процесуальної рівноправності сторін, принцип усності судового розгляду, принцип безперервності судового розгляду, принцип безпосередності, принцип оперативності.


ВИСНОВКИ З ТЕМИ:

Таким чином в процесі розгляду питань лекції ми з’ясували, що змістом господарського процесу є права форма діяльності господарських судів, спрямована на захист права, що заперечується або порушеного права юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців. Предметом господарського процесуального права є – урегульовані нормами господарського процесуального права відносини, що виникають між господарським судом і іншими учасниками процесу при розгляді і вирішенні господарських спорів, а також у процесі перевірки законності й обґрунтованості прийнятих рішень та їх наступному виконанні. Метод цієї галузі права носить характер диспозитивно-імперативного, в залежності від наявності відносин підпорядкування між субєктами господарювання, що виступають позивачем чи відповідачем у господарському суді. У принципах господарського процесуального права концентруються погляди законодавця на характер і зміст господарського судочинства, а також чітко виражається сутність процесу. Розгляд зазначених питань сприяє формуванню у слухачів та студентів бачення Господарського процесуального права як цілісної системи правових норм та інститутів.

 








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 851;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.