Діяльності підприємства

 

Кінцевий результат ефективності підприємства значною мірою залежить від зниження матеріально-грошових затрат виробництва. Зниження трудових затрат і матеріаломісткості на основі запровадження комплексної механізації, ресурсо- та енергоощадних технологій є основним якісним чинником досягнення цього. Однак варто мати на увазі, що ефективне використання техніки й інших засобів виробництва виявляється тоді, коли існує комплексне та раціональне співвідношення між силовими і робочими машинами, раціональна забезпеченість оборотними фондами.

Чільне місце в заходах з підвищення ефективності виробництва посідає поліпшення якості продукції та її збереження. За рахунок підвищення якості продукції, зниження втрат при збиранні, транспортуванні й зберіганні можна підвищити рівень її реалізації та збільшити обсяг грошових надходжень на 25-30%.

Перелік питань для самостійної роботи і аудиторного контролю

1. Економічний зміст поняття «ефективність»

2. В чому полягає різниця в поняттях «ефект» та «економічна ефективність»?

3. В чому суть підвищення економічної ефективності аграрного виробництва

4. Економічний і соціальний аспекти ефективності

5. Назвіть натуральні показники, що використовуються для оцінки економічної ефективності аграрного виробництва. В чому їх недолік?

6. Вартісні показники, що характеризують діяльність підприємства

7. Чому рентабельність належить до показників, що певною мірою узагальнено характеризує економічну ефективність діяльності підприємства?

8. В чому різниця між чистим доходом і прибутком

9. Озвучте основні напрями розвитку й удосконалення діяльності підприємств?

10. За якими двома напрямами можна умовно згрупувати всі шляхи підвищення економічної ефективності діяльності підприємств? Охарактеризуйте їх.








Дата добавления: 2015-10-13; просмотров: 475;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.