Структура Звіту про фінансові результати

Звіт про фінансові результати складається з трьох розділів, а саме:

Розділ І. фінансові результати

Розділ ІІ. Елементи операційних витрат

Розділ ІІІ. Розрахунок показників прибутковості акцій

У першому розділі наводиться інформація про доходи і витрати від операційної, інвестиційної і фінансової діяльності підприємства, у т.ч. про: валовий прибуток/ збиток від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), фінансові результати від операційної діяльності (прибуток/збиток), від звичайної діяльності до оподаткування і після оподаткування (прибуток/збиток), суму податку на прибуток, як від звичайної так і незвичайної діяльності, частку меншості та чистого прибутку/збитку.

Такий порядок подання інформації про доходи і витрати здійснений для задоволення інтересів власників підприємства, так як:

прибуток розглядається в основному як джерело розподілу власниками (нарахування і сплати дивідендів; збільшення статутного (резервного чи додаткового) капіталу тощо );

усі витрати, пов’язані з отриманням доходу звітного періоду, включаючи і податок на прибуток розглядаються, як витрати звітного періоду.

Другий розділ звіту про фінансові результати – елементи операційних витрат – дає можливість проведення необхідного факторного аналізу, динаміки і структури витрат на виробництво, управління, збут та інших операційних витрат за економічними елементами з метою прийняття оперативних управлінських рішень.

Третій розділ – розрахунок показників прибутковості акцій – стосується лише акціонерних товариств, прості акції або потенційні прості акції яких відкрито продаються та купуються на фондових біржах (ринках), у т.ч. товариств, які перебувають в процесі випуску таких акцій, тобто стосується публічних акціонерних товариств.

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 833;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.