Методи доплерографічних досліджень

Методи доплерографічних досліджень:

o Доплерівські вимірювачі неперервної дії ─ прилади, у яких генерація ультразвукових хвиль здійснюється неперервно одним п’єзокристалічним елементом, а реєстрація відбитих хвиль виконується іншим. В електронному блоці приладу проводиться порівняння двох частот ультразвукових коливань: спрямованих на пацієнта і відбитих від нього. За зсувом частот цих коливань судять про швидкість руху анатомічних структур.

o Імпульсні доплерівські вимірювачі ─ прилади, у яких використовується один п'єзоелектричний кристал, який поперемінно виступає в ролі передавача і приймача ехо-сигналів.

Датчики, що працюють у неперервно-хвильовому та імпульсному режимах, розрізняються конструктивно. Прийом і випромінювання ультразвуку для першого з них рознесені в просторі, для другого ─ в часі. Таким чином, перший складається з двох активних елементів, розташованих впритул і під деяким кутом один до одного, а другий має в своєму складі тільки один елемент, що по черзі працює то на прийом, то на передачу.

 

Рис. 8.4. Неперервно-хвильовий (а) та імпульсний (б) УЗ доплерівські датчики

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 693;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.