Організація бібліотеки в КНУТД.

Бібліотека – центр виховної роботи.

Науково-технічна бібліотека університету забезпечує сучасний рівень інформаційної підтримки навчального процесу і науково-дослідної діяльності, сприяє виховній роботі, здійснює консультативну допомогу студентам, аспірантам, науковцям, постійно вдосконалює форми і методи своєї діяльності; зберігаючи кращі традиції, впроваджує нові технології.

Фонд бібліотеки – універсальне зібрання наукової, навчальної, довідкової літератури та періодичних видань з галузей легкої промисловості, техніки, природничих наук, економіки, історії та культури України.

Бібліотека КНУТД. Важливу частину фонду становлять підручники та посібники, написані вченими університету; дисертації, захищені науковцями університету; автореферати дисертацій. Фонд бібліотеки поповнюється електронними версіями видань університету, створені повнотекстові бази даних навчальних видань та вторинної інформації – продукту наукової діяльності бібліотеки, які розкривають фонди та висвітлюють різноманітну тематику відповідно до потреб користувачів. Поповнюється база даних «Навчально-методичні видання викладачів КНУТД» (2004-2010 рр.), яка містить 1 800 записів. Також придбана і використовується БД на компакт - дисках «Правова система «Інфодиск».

За складом фонду бібліотека університету є унікальною в Україні. Послугами бібліотеки користуються понад 12 тис. читачів, які обслуговуються диференційовано на шести абонементах та в трьох читальних залах.

Серед користувачів бібліотеки – студенти денної, заочної і дистанційної форми навчання, викладачі і співробітники університету, аспіранти, здобувачі, слухачі Університету післядипломної освіти, абітурієнти, сторонні читачі. Відповідно до вимог сучасності діяльність бібліотеки об'єднує традиційні та новітні інформаційні технології. Впроваджено ліцензійне програмне забезпечення – система «Ірбіс». Ведеться електронний каталог на нові надходження. В 2010 році була проведена ретроспективна конверсія систематичного каталогу - це розділи з легкої промисловості.

Бібліотека інформує абонентів щодо наукових напрямків університету, проводить «Дні інформації» та «Дні кафедр».

Бібліотека є членом Асоціації бібліотек України й Української бібліотечної асоціації, підтримує зв'язки і веде листування з колегами в Україні і за її межами.

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 707;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.