Інтерфейс користувача NOD32

Головне вікно антивірусу ESET NOD32 поділено на дві області (рис. 5). Більш вузький лівий стовпець містить головне меню програми. Права частина вікна призначена для відображення інформації, її вміст залежить від вибору пункту меню в лівій частині.

Кнопки головного меню, розташованого ліворуч:

«Состояние защиты» - в цьому розділі в зрозумілій формі відображується інформація про стан системи захисту антивірусу ESET NOD32. Якщо включено розширений режим, то відображується стан усіх модулів захисту окремо.

«Сканирование ПК» - в цьому розділі користувач може налагодити і запустити сканування комп’ютера.

«Обновление» - в цьому розділі надано доступ до модуля, який керує процесом оновлення програми.

«Настройки» - цей розділ містить три пункти, які містять власні меню. Ці пункти призначені для налагодження модуля захисту від вірусів.

«Служебные программы» - ця кнопка призначена для доступу до файлів журналів, карантину і налагодженням планувальника (меню доступно тільки в розширеному режимі).

«Справка и поддержка» - розділ містить форму відправки запитів користувачів у службу технічної підтримки компанії ESET. Крім того, із цього розділу можна перейти в довідкову систему, до статей бази знань і на веб-сайт компанії ESET.

Інтерфейс антивірусу ESET NOD32 дозволяє користувачам переключатись між звичайним (рис.5) і розширеним режимами (рис.6). Для переходу між режимами призначене посилання «Вид», яке розташоване в нижньому лівому кутку головного вікна ESET NOD32.

Рис. 5. Головне вікно антивірусної програми ESET NOD32 (звичайний режим).

Рис. 6. Головне вікно антивірусної програми ESET NOD32 (розширений режим).

5.4.2. Сканування комп’ютера

При виявленні симптомів можливого ураження комп’ютера необхідно запустити сканування комп’ютера. Сканування комп’ютера потрібно запускати регулярно. Регулярне сканування допомагає виявити ураження, якщо воно не було виявлено захистом файлової системи в режимі реального часу в момент попадання шкідливого коду в систему. Це може відбутися у випадку, якщо в цей момент модуль сканування в режимі реального часу був відключений або база даних сигнатур вірусів застаріла.

Рекомендується запускати сканування по вимозі не менше 1-2 рази на місяць. Сканування можна запускати за розкладом, скориставшись командою меню Служебные программы/Планировщик.

Доступно два типа сканування: звичайний (дозволяє швидко перевірити систему і при цьому не потрібно налагоджувати ніяких параметрів.) та вибіркове сканування (користувач вибирає необхідні профілі сканування і вказує об’єкти, які підлягають скануванню).








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 530;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.